Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTIŠAO PREDALEKO

Košarkaška zvijezda isprovocirala muslimane: 'Zašto Ante Pavelić i NDH?'

Kawhi Leonard Returns From Injury to Lead Clippers over Trail Blazers
Jim Ruymen/Newscom/PIXSELL
13.04.2021.
u 11:09

- Jusufe, jel' bilo drugih džamija? Da si stavio džamiju iz svog džemata nitko ti ništa ne bi zamjerio, a dobro znamo tko je Ante Pavelić i NDH.

Muslimani su na razne načine obilježili ulazak u mjesec ramazan, ali u krajnost je otišao košarkaš Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić objavivši fotografiju džamije u Zagrebu iz vremena Nezavisne države Hrvatske (NDH).

Na svom Twitter profilu objavio je fotografiju tadašnje džamije, uz kratak komentar u kojem navodi vrijeme fotografiranja i lokaciju objekta koji je nosio ime poglavnika Ante Pavelića. Naravno, takav kontekst izazvao je cijeli niz reakcija.

 

 

 

- Jusufe, jel' bilo drugih džamija? Da si stavio džamiju iz svog džemata nitko ti ništa ne bi zamjerio, a dobro znamo tko je Ante Pavelić i NDH. Zašto baš oni - samo je jedan od komentara ispod objave.

Nekadašnja džamija u Zagrebu trebala je simbolizirati ulogu i poziciju muslimana u NDH. Nalazila se u zgradi današnjeg Doma hrvatskih likovnih umjetnika.

Zgrada, na čijem mjestu je kasnije bila džamija, otvorena je 1938. pod imenom "Dom likovnih umjetnosti kralja Petra I Velikog Oslobodioca". Dom je blagoslovio nadbiskup Alojzije Stepinac, a u džamiju ga je "pretvorio" Pavelić.

Komentara 10

Avatar Napiši mi usne tvoje
Napiši mi usne tvoje
13:11 13.04.2021.

Čovjek je samo skrenuo pozornost na njihovu ulogu i zasluge u NDH... Pa nije ništa krivo učinio

UM
umnjak
12:24 13.04.2021.

Zna Jusif svoje korijene.

Avatar Vakserčina
Vakserčina
14:40 13.04.2021.

Pročitao sam dvaput članak.. U čemu je problem sa njegovom objavom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije