Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treću godinu zaredom nitko nije ravan Nikoli Vujčiću

Košarkaš godine: Makabijevo splitsko božanstvo

Trener Makabija Spahija primio je trofej uime Vujčića
import
26.12.2006.
u 18:33

Birajući najboljeg košarkaša godine nekoliko članova ocjenjivačkog odbora - a činili su ga bivši igrači, treneri i skauti - kazalo je da ih ovogodišnji laureat podsjeća na Krešu Ćosića. A kad o nekom centru netko takvo što kaže automatski mu skida kapu do poda. Treću godinu zaredom Večernjakov košarkaški slavodobitnik je Nikola Vujčić.

I dok je prethodna dva trofeja dobio kao prvi centar europskog prvaka (Makabija), ovaj je zaslužio pojedinačnim statistikama. Vujo je postao prvi košarkaš u povijesti Eurolige koji je uknjižio takozvani triple-double odnosno trostruko-dvoznamenkasti učinak i prvi koji je to ponovio. Splićanin je trenutačno vodeći u bodovnom poretku za nakorisnijeg igrača Eurolige i time je također iskoračio ispred ostalih. Centar je koji ne razara, ali puno stvara.

Konkurencija za Večernjakovu nagradu je sve jača jer naši internacionalci sve bolje igraju za svoje euroligaške klubove. Mene izdižu rezultati moga kluba, no i ja klubu pomažem da se izdigne iznad drugih. Nikad mi cilj nije da postanem najbolji košarkaš godine, već da budem što svestraniji i što bolji suigrač - kazuje skromni i nesebični Vujčić koji je Makabijevim navijačima pravo božanstvo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije