Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA VLASTI

Koronavirus zaustavio i olimpijsku baklju: U Osaki je zbog zaraze ne žele

ARHIVA - Otvorene igre u Torinu, hrvatsku zastavu po treći put nosila Janica Kostelić
Zeljko Lukunic/PIXSELL
05.04.2021.
u 18:39

Osaka se bori s rastućim brojem osoba zaraženih koronavirusom i zato je načelnik te pokrajine zatražio otkazivanje olimpijske štafete.

Čelnici japanskog grada Osake, koji su htjeli otkazati jednu dionicu prolaska olimpijske baklje Japanom, su službeno zatražili da se otkaže nošenje plamena kroz grad u zapadnom dijelu zemlje izlazećeg sunca.

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju prolazak olimpijskog plamena cijelim japanskim teritorijem smatraju prvim testom mogućnosti održavanja događaja s većim brojem ljudi uz poštivanje strogih protuepidemijskih mjera.

Osaka se bori s rastućim brojem osoba zaraženih koronavirusom i zato je načelnik te pokrajine zatražio otkazivanje olimpijske štafete.

Organizatori od gledatelja koji odluče uživo pratiti put olimpijske baklje zahtjevaju nošenje maske, održavanje propisanog razmaka i suzdržavanje od glasnih povika kako bi se spriječilo širenje virusa.

Baklja je put Japanom započela 25. ožujka, a do sada nije bilo izvješća o slučajevima zaraze koji bi se mogli povezati s prolaskom olimpijskog plamena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije