Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukomet

"Konstruktore" više ni čarolija ne može udaljiti od Prve B lige

'slavonija-19.11.09-slavonski brod -hrvatska -  rn:rukomet--rukometasi brod konstruktora (bijeli ) neznaju za poraz u prvenstvu druge lige sjever Photo: Ivica Galovic/PIXSELL'
'Ivica Galovic/PIXSELL'
19.11.2009.
u 17:22

Rukometaši Broda Konstruktora odličnim igrama ruše sve prepreke u ovogodišnjem prvenstvu. Sjajnim nizom od osam pobjeda iz isto toliko utakmica igrači trenera Senada Baranje pokazali su da su prerasli drugoligaški razred i može im samo biti žao što još prošle godine nisu uspjeli dohvatiti Prvu B ligu.

Stipendije za darovite

Momčad se u odnosu na prošlu sezonu nije previše mijenjala, pristigla su tek dva pojačanja – Frano Šimić iz Đakova i povratnik Karlo Oroz iz Osijeka. Cilj "konstruktora" je da kraj jeseni dočekaju s maksimalnim bodovnim učinkom, što im ne bi trebalo biti preteško budući da ih očekuju još samo domaći ogledi s osjetno slabijim sastavima Spačve i Petrijevaca te gostovanje u Vidovcu.

– Ključ našeg uspjeha leži u tome što imamo homogenu, dobro uigranu i odlično pripremljenu momčad. Mladići koji su prije dvije godine osvojili naslov kadetskih prvaka Hrvatske sjajno se nadopunjuju sa starijim i iskusnijim igračima poput Mičevića, Didića ili Šutala. Na svakom mjestu imamo dva podjednako kvalitetna rješenja, a posebno smo zadovoljni činjenicom da imamo gotovo u potpunosti domaće igrače koje putem ugovora o stipendiranju zadržavamo u Brodu te potičemo njihovo daljnje školovanje i razvoj – kaže tajnik kluba Davorin Bašić.

Gostovanja više nisu bauk

Potaknuti slabijim prošlogodišnjim učinkom na gostovanjima, Brođani su u pripremama ciljano većinu susreta igrali na strani i s kvalitetnim protivnicima. Igračima se time željelo usaditi svijest da gostovanja nisu nikakav bauk i da s dobrom igrom i jasno određenim ciljem rezultat ne može izostati. Iako je do kraja prvenstva preostalo još dosta utakmica, uistinu bi se trebalo dogoditi pravo čudo pa da Brođani ne osvoje naslov prvaka.

– Kockice su se polako slagale u mozaik i neću pretjerati ako kažem da bismo s ovako posloženim sastavom i u Prvoj B ligi igrali zapaženu ulogu. Ako se u međuvremenu ne dogodi nešto nepredviđeno, uvjeren sam da će naša prednost pred najbližim pratiteljima na kraju prvenstva biti znatno veća od sadašnja četiri boda – zaključio je Bašić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije