Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ana u 2. kolu

Konjuh: Ozljeda trbušnog zida je prošlost. Potpuno sam spremna!

Ana Konjuh
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
29.05.2017.
u 17:38

S igrom kakvu prikazuje, Konjuh bi ove godine mogla ostvariti svoj najbolji nastup na pariškoj crvenoj zemlji, ovo joj je treća godina zaredom kako je izborila 2. kolo

Ana Konjuh uspješno je odradila posao u 1. kolu ovogodišnjeg Roland Garrosa, Dubrovkinja je protiv Crnogorke Danke Kovinić (108. na WTA listi) slavila u dva teška seta sa 7:5, 7:6 (4) i tako izjednačila međusobni omjer na 2-2.

Konjuh je nakon meča bila zadovoljna.

- Uvjeti na terenu bili su jako teški, velika vrućina, jako mi je drago što sam uspjela dobiti meč u dva seta. Da smo otišle u treći, moglo je biti svašta. Danka i ja dobro se poznamo, prijateljice smo, i protiv nje uvijek mi je teško. Inače, zdravlje je u redu, ozljeda trbušnog zida koja me je mučila u zadnje vrijeme je prošlost i potpuno spremna dočekujem nastavak turnira - rekla je Konjuh kojoj će sljedeća suparnica biti pobjednica dvoboja između Poljakinje Magde Linette i Francuskinje Alize Lim. 

S igrom kakvu prikazuje, Konjuh bi ove godine mogla ostvariti svoj najbolji nastup na pariškoj crvenoj zemlji, ovo joj je treća godina zaredom kako je izborila 2. kolo. Ako dobije i sljedeći meč jako će teško zaigrati sljedećeg tjedna na WTA turniru u Bolu gdje je lani igrala u polufinalu.

- Vidjet ćemo, naravno da je dobar rezultat u Parizu prioritet i daj Bože da budem što dulje na turniru. A ako se dogodi da ispadnem ranije, moj tim i ja odlučit ćemo gdje ćemo igrati sljedećeg tjedna - dodala je Ana.

Put Donne Vekić na ovogodišnjem Roland Garrosu završio je na početku, izgubila je od 32. nositeljice, Kineskinje Shuai Zhang (34. na WTA listi) sa 5:7, 4:6.

Vekić je imala svoju priliku, u prvom setu propustila je prednost od 5:2, a u drugom je imala 4:2 i dvije lopte za vodstvo od 5:2, no - nije išlo.

- U trenucima kad sam imala tu prednost, Zhang je u oba seta počela igrati jako dobro, boriti se za svaku loptu, jednostavno nisam mogla završiti setove - rekla je Vekić i nastavila:

- Sve u svemu, nisam jako razočarana, mislim da sam, unatoč porazu, odigrala solidan meč i da je nekoliko ključnih lopti otišlo na njenu stranu. Uostalom, ona ima i bolji renking, ipak je nositeljica u Parizu i nije da sam očekivala sigurnu pobjedu. U zadnje vrijeme igram iznad svojih očekivanja, rezultati su sve bolji, Prošla sam kvalifikacije Madrida i Rima, s tim da sam na ovom drugom turniru imala i manje probleme s ozljedom. Sve su to dobri znakovi za mjesece koje dolaze, jer poznato je da zemlja nije moja najdraža podloga - istaknula naša tenisačica.

Jedva čeka turnire na travi.

- Na travnatoj podlozi mnogo očekujem, na njoj najradije igram. Što se tiče renkinga do kraja godine, nije nerealno očekivati da će plasman na WTA listi biti sve bolji, možda i ispod 50. mjesta - nada se Osječanka.

Komentara 1

TO
toljaga22
18:17 29.05.2017.

koje sunkice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije