Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PPD Zagreb

'Konačno smo izbjegli klubove SEHA lige, ali prijete nam Lazarov, Babić...

PPD Zagreb - Nexe
Duško Marušić/PIXSELL
02.07.2017.
u 15:48

Klub je dobio kompletan program događanja u Areni tako da se neće dogoditi kao lani da je dvorana zauzeta u terminu Lige prvaka

Rukometaši PPD Zagreba dobili su puno jaču skupinu Lige prvaka nego prošle godine. Lani su imali barem dva ravnopravna suparnika (Celje i Kristianstad), a ove godine po budžetu i kvaliteti imaju tek jednog (Kristianstad). Dakle, plasman u osminu finala “plinari” će morati tražiti preko puno jačih suparnika, poljske Wisle, njemačkog RN Löwena, Pick Szegeda i Nantesa. No, kod kuće se mogu iznenaditi i aktualni prvaci Europe, Vardar, te najtrofejniji klub Lige prvaka, Barcelona. 


- Mogu se složiti da je skupina jača nego lani, ali isto tako sam uvjeren da kod kuće možemo svakoga pobijediti. Dobro je što smo izbjegli većinu klubova koji s nama igraju SEHA Gazprom ligu. S Veszpremom smo proteklih sezona igrali stalno, a dobro je što nećemo morati dvaput u Brest i što nećemo dvaput morati vaditi vizu što nam je tehnički bilo prilično zahtjevno - rekao je Ante Ančić, direktor kluba. 


U klubu su zadovoljni što su u skupini dobili slabije klubove iz jakih zemalja.

- Bolje Szeged nego Veszprem, bolje Nantes nego PSG i bolje Wisla nego Kielce. S te strane sam jako zadovoljan - istaknuo je direktor kluba.

Prvi put će te u Ligi prvaka igrati protiv francuskog Nantesa?


- S njima smo uglavnom igrali prijateljske utakmice. Da, bit će zanimljivo jer se francuski doprvak znatno pojačao za novu sezone. Primjerice, doveli su Kiru Lazarova - priča Ančić.

Već drugu godinu za redom ždrijeb skupina Lige prvaka održao se izvan Beča gdje je sjedište Europskog rukometnog saveza.

- Prošle godine ždrijeb je bio u Danskoj jer je njihova tvrtka Select potpisala ugovor s EHF-a za lopte s kojima se igra, a ove godine je ždrijeb bio u Ljubljani jer je Gorenje iz Velenja postao jedan od glavnih sponzora EHF-a - naglasio je Ančić.

Gorenje će ove godine debitirati u Ligi prvaka, ali u slabijoj skupini, a zna se da će ih u novoj sezoni trenirati Željko Babić, bivši izbornik Hrvatske.

- Baš je bilo lijepo u Ljubljani. Ždrijeb se održao u jednom dvorcu i sve je bilo na jednoj visokoj razini - istaknuo je direktor kluba.

Zagrebov igrački roster se više neće mijenjati?

- Ne. Imamo još samo dvije dvojbe. Sandro Obranović se vratio s posudbe iz Pick Szegeda i čekamo pravu ponudu za njega. Lovro Jotić trenutno nije u kombinacijama za prvu momčad i bilo bi najbolje kada bi našli neki zainteresirani klub da ga posudimo na godinu dana - rekao je Ančić.


Što se tiče stručnog stožera neće biti promjena. Samo će Andrija Nikolić uz to što je pomoćni trener Kamenici biti i trener druge momčadi s obzirom da je Luka Panza otišao u Norvešku.    

 

Komentara 3

Avatar Oneill
Oneill
16:29 02.07.2017.

Izgubljena Momčad.

DU
Deleted user
03:39 03.07.2017.

Otkad je onaj fiskal vedris dosao za predsjednika taj klub se raspada evo i iz strucnog stozera se odlazi,ni te jadne igrace nemogu zadrzati katastrofa o aj klub je dosegnuo dno totalni debakl predvidam ove sezone,gobac je svoju lovu izvukao kao i todoric

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije