Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liječenje u tajnosti

Konačno se doznala istina: Evo u kakvom je stanju Schumacher nakon tragične nesreće

Michael Schumacher
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
19.09.2020.
u 13:22

Njegova obitelj odlučila se na privatnost i cijelo je vrijeme od javnosti skrivala detalje o Schumacherovom stanju

Michael Schumacher (51) je budan i diše. Vjerojatno može i sjesti, čak možda i napraviti neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga, rekao je neurolog Erich Riederer u dokumentarnom filmu francuskog TMC-a, čije riječi prenosi talijanska Gazzetta dello Sport.

Više od šest godina je prošlo otkako se Michael Schumacher, sedmerostruki svjetski prvak u formuli 1, oporavlja od posljedica teške nesreće na skijanju.  Nijemac je zadobio teške ozljede mozga, bio je u komi, a ni danas se ne zna kakvo je točno njegovo stanje. Njegova obitelj odlučila se na privatnost i cijelo je vrijeme od javnosti skrivala detalje o Schumacherovom stanju.

Michael Schumacher
1/6

 

"Mislim da je ovo najviše što će on moći. Ozljede koje je zadobio su trajne prirode i ne postoji reverzibilan proces koji bi ga doveo u prijašnje stanje. On je u svojevrsnom vegetativnom stanju što znači da je budan, ali da ne odgovara", kazao je neurolog.

Podsjetimo, Schumacher je 2013. nastradao na skijanju u francuskim Alpama, gdje je odlutao sa skijaške staze, naletio na kamen te udario glavom u stijenu. Srećom, imao je kacigu koja mu je spasila život, ali je završio u komi. Borio se za život jer je imao izljev krvi u mozak, a 2014. u lipnju se probudio iz kome te se nalazi na kućnoj njezi.
 

Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
13:54 19.09.2020.

Baš mi je žao Schumija......šteta, dobar je lik.....

Avatar drug Joža
drug Joža
13:42 19.09.2020.

preživiš utrke i brzine od 300 km/h a stradaš na odmoru

DU
Deleted user
17:27 19.09.2020.

Tužna priča najvećeg ikada. Rekao bih još tužnija priča nego Sennina jer je brazilac otišao u bolidu, radeći što je volio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije