Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SENZACIJA PRVENSTVA

Kolumbijski Mourinho: Dopušta seks, s igračima razgovara kao psihijatar i ima najboljeg golmana

Costa Rica's coach Jorge Luis Pinto smiles as he stands on the side of the pitch during the team's 2014 World Cup Group D soccer match against England at the Mineirao stadium in Belo Horizonte June 24, 2014. REUTERS/Leonhard Foeger (BRAZIL  - Tags: SOCCER
Foto: REUTERS/Leonhard Foeger
01.07.2014.
u 08:30

Poznat je po oštrom jeziku, sam sebe uspoređuje s Mourinhom, a nerijetko nazove u TV program ako ga tko od sugovornika kritizira

U Italiji je 1990. također bilo odlično Svjetsko prvenstvo. Posebno u sjećanju ostaje prolazak Kostarike, momčadi kojoj su svi unaprijed odredili "trpanje", a oni su u grupi tukli Škote i Šveđane, a samo sa 1:0 izgubili su od Brazila. Blažu katastrofu doživjeli su u osmini finala protiv Čehoslovačke koja ih je dobila 4:1.

Povijesni transfer

Nakon toga, u Dinamo su došli njihov defenzivni veznjak Ronald Gonzalez te hit-napadač Hernan Medford, tada možda i najbrži nogometaš na svijetu. U stručnom stožeru tadašnjeg izuzetno jakog Dinama sa Zvonimirom Bobanom i Davorom Šukerom sjedio je i Rudi Belin.

– Gonzalez je od njih dvojice bio bolji, no još uvijek ne dovoljno dobar da i ostane u Dinamu. U klubu su bili dobro primljeni, no bilo je i pitanje koliko će se dobro uklopiti u momčad. To je ipak drugo podneblje i mentalitet. Na Medforda publika nije osobito dobro reagirala, nije ga prihvatila i tu se osjetila nervoza. Ova današnja njihova momčad koja je otišla dalje pravi je primjer škvadre, a kada je škvadra dobra, tada možete napraviti i dobar rezultat pa se to i dogodilo – kaže Belin.

To je, čini se, velika istina jer Kostarika je u Brazil stigla bez ponajboljeg igrača, Evertonova Bryana Ovieda koji je u prosincu ove godine za vrijeme kup-utakmice sa Stevenageom zadobio prijelom noge u startu protivničkog obrambenjaka. Nije se uspio oporaviti. Europa zna još Kostarikanaca – Bryana Ruiza, Joela Campbella, Celsa Borgesa.

Nekoliko dobrih

Poseban dojam u sredini ostavio je momak posebna imena, Yeltsin (da, upravo je po nekadašnjem ruskom predsjedniku Borisu dobio ime) Tejeda. No, zaista je vrhunski igrač golman Keylor Navas. Član Levantea po mnogima je najbolji u Primeri, bolji i od Thibauda Courtoisa, pa ga nakon izvedbi u Brazilu traži pola Europe. Nije nikakvo čudo jer je prošle sezone uspio mrežu sačuvati netaknutom čak 15 puta. Mudri trener Jorge Luis Pinto Kolumbijac je s bogatim iskustvom od gotovo 30 godina po nizu južno i srednjoameričkih liga. Poznat je po oštrom jeziku, sam sebe uspoređuje s Mourinhom, a nerijetko nazove u TV program ako ga tko od sugovornika kritizira. Zanimljiv je i njegov stav o seksu za vrijeme natjecanja.

– To je odlična metoda za opuštanje. To je ljudski, prirodno i humano, oslobađa vas tenzija, izvrsno! – rekao je. Bez obzira na dobre izvedbe pojedinaca, snaga je Kostarike kolektiv. – Radili smo na psihološkim i emotivnim aspektima, a ja sam posljednjih pet Svjetskih prvenstava učio od Talijana. Mi primjenjujemo njihovu obranu – kaže.

– Jeste li dogovorili premije sa Savezom ako osvojite SP? – pitao je novinar Keylora Navasa.

– Normalno da jesmo – glasio je odgovor – uopće ne vidim zašto to ne bi bilo moguće.

>> Mogu li James i društvo ostvariti ono o čemu su sanjali Valderrama, Asprilla, Higuita...?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije