Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMAGOJ DUVNJAK

Koljeno je dobro, spreman sam ispuniti sve Červarove zahtjeve

Domagoj Duvnjak
Foto: Davor Javorović/Pixsell
02.01.2019.
u 21:22

Zdrav sam i puno sam igrao u Kielu. Ono što je bitno, osjećam se puno bolje i spremnije nego prošle godine u ovo vrijeme uoči EP-a. Prošle godine sam se vratio na parkete mjesec dana prije Europskog prvenstva.

Rukometaši Hrvatske okupili su se jučer u Zagrebu odakle su krenuli put Poreča gdje će održati završne pripreme za Svjetsko prvenstvo koje 10. siječnja počinje u Njemačkoj i Danskoj.

Nakon što je odigrao samo jednu utakmicu na prošlom Europskom prvenstvu, a onda se ozlijedio, raduje povratak Domagoja Duvnjaka.

Domagoj Duvnjak
1/5

– Posljednju utakmicu u njemačkoj ligi odigrao sam 27. prosinca. Eto, malo sam se odmorio i sada kreću završne pripreme. Dobro se osjećam. Zdrav sam i puno sam igrao u Kielu. Ono što je bitno, osjećam se puno bolje i spremnije nego prošle godine u ovo vrijeme uoči EP-a. Prošle godine sam se vratio na parkete mjesec dana prije Europskog prvenstva. I nije ispalo dobro. Koljeno je sada više nego dobro i nadam se da će ovog put biti sve puno, puno bolje – istaknuo je Duvnjak.

Veliki sam optimist

Što možemo očekivati od Hrvatske na SP-u?

– Teško je nešto prognozirati. Bitno je da svi zdravi otputujemo u München gdje ćemo igrati prvi krug. Bitno je da dobro odigramo taj prvi krug, a pogotovo je bitna prva utakmica protiv Islanda. Pobjeda nam otvara puno toga.

Izbornik Lino Červar koristio vas je više u zadnjim utakmica na mjestu lijevog vanjskog pucača nego na mjestu organizatora igre.

– Što izbornik zahtijeva, to ću odraditi. Ne samo ja nego i svi ostali. Mislim da imamo dobru reprezentaciju, dobro smo pokriveni na svim pozicijama. Ima tu nekoliko novih imena, ali većina nas se zna jako dugo i veliki sam optimist što se tiče nastupa na SP-u. Sedam dana pripreme nije puno, ali pokušat ćemo se u tako kratkom vremenu pripremati za sve suparnike u skupini – istaknuo je Duvnjak.

U Poreču ćete odigrati dvije prijateljske utakmice, protiv Italije i Crne Gore.

– Te dvije utakmice će nam jako dobro poslužiti da izbornik vidi u kakvom smo stanju, kako izgledamo.

Zanimljivo je da je Duvnjak debitirao u hrvatskoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu 2007. godine, također u Njemačkoj.

– Jako se dobro sjećam tog Svjetskog prvenstva. Prvi krug igrali smo u Stuttgartu i na svakoj utakmici je bila puna dvorana, a uglavnom su na tribinama bili hrvatski navijači. Atmosfera je bila odlična. Pamtit ću i svoj prvi nastup za reprezentaciju na velikim natjecanjima. Bila je to utakmica protiv Španjolske. Igrao sam nekoliko minuta i postigao sam jedan gol – prisjeća se Duvnjak.

Nažalost, na tom SP-u ispali smo u četvrtfinalu od Francuza. Rukometni stručnjaci složit će se da smo igrali najljepši rukomet, ali s devet pobjeda i samo jednim porazom osvojili smo peto mjesto.

Puno je favorita

Prvi krug igramo u Münchenu, u olimpijskoj dvorani.

– Nikad nisam igrao u Münchenu jer taj grad nema prvoligaša. Koliko sam čuo, dvorana je već mjesecima unaprijed rasprodana i veselim se da će biti puno naših navijača. Podsjetit će me to svakako na Stuttgart prije 12 godina. Nadam se da ćemo se svim tim dragim ljudima koji će doći navijati za nas odužiti dobrim igrama.

Domagoj Duvnjak
1/9

Tko su po vama favoriti SP-a?

– Ne znam, da nabrojim sedam, osam, devet reprezentacija? Mislim da će ovo Svjetsko prvenstvo biti jedno do najjačih u posljednje vrijeme i nema nekog izrazitog favorita – misli Duvnjak.

Možda Njemačka, kao jedna od domaćina?

– Sigurno. Oni se jako dugo pripremaju za Svjetsko prvenstvo, imali su okupljanja gotovo svaki mjesec. Puno sam pričao sa svojim suigračima iz Kiela koji su reprezentativci i oni su uvjereni da mogu jako, jako daleko. E, sad hoće li se ponoviti 2007. godina, kada su kao domaćini postali svjetski prvaci, vidjet ćemo za nešto manje od mjesec dana – zaključio je Duvnjak. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije