Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA SUDAC SCOTT FOSTER

Kolega osuđenog suca Donaghyja iz NBA lige napokon progovorio

06.11.2008.
u 12:10

Scott Foster, sudac NBA lige, prekinuo je šutnju za medije i napokon progovorio o svojoj povezanosti s kolegom Timom Donaghyjem koji služi zatvorsku kaznu.

Podsjetimo, Donaghy služi 15-mjesečnu zatvorsku kaznu zbog klađenja na susrete koje je sudio i zbog informiranja organizirane kladiteljske mafije o svojim potezima. Foster je jedan od onih koje su dovodili u usku vezu sa zatvorenikom jer je otkriveno da su između listopada 2006. i travnja 2007. godine, kada su se nemile scene na parketima događale, on i Donaghy bili u učestalom telefonskom kontaktu.

U tom je razdoblju zabilježeno nekoliko stotina telefonskih poziva između ove dvojice, a Foster to ovako objašnjava:

- Znao sam često ostavljati mobitel u sobi i nekamo otići. I on je činio isto pa je dokazano da su ti pozivi bili upućeni u trenucima kada on ili ja nismo mogli odgovoriti na njih ili kada mreža nije mogla uspostaviti poziv. Pokušavali smo stupiti u kontakt cijeli dan, a na kraju smo u tome uspjeli tek u popodnevnim satima.

- Razgovarali smo o prošlim utakmicama ili o nečemu što se dogodilo nekom kolegi, ma, o stotinu stvari, o glupostima, kao primjerice što je Oprah Winfrey rekla u svojem šouu. Kratkoću poziva ne mogu točno objasniti - dodao je.

Kad se FBI uključio u potragu Donaghyjev prijatelj, tvrdi, mislio je da cijela istraga nema veze s NBA-om, nego da je povezana sa eventualnim stvarima koje je Donaghy činio izvan parketa.

- Mislio sam da je riječ o prepirci sa susjedom ili takvo što. Ali, kada je napustio ligu shvatio sam o čemu se radilo. Ljudi su me ispitivali o čemu se radi, a ja sam im odgovarao da ne znam i da mi ne uzvraća pozive. Kada je sve eskaliralo zabrinuo sam se budući da smo bliski i zaključio da je riječ o nečemu velikom - završio je Foster.



Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije