Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žele reorganizaciju

Kolaps u Slavoniji, od Iloka do Zagreba nema drugoligaša

Cibalia (1)
Marko Mrkonjic/PIXSELL
22.12.2012.
u 10:51

– Kada bi postojale dvije druge lige, u BSK-u bi svakako ozbiljno razmislili o tome da zaigramo u drugoj ligi

U cijeloj regiji nema kluba koji bi mogao izdvojiti dva milijuna kuna, toliko otprilike treba za jednu drugoligašku sezonu

Slavonski nogomet je u najvećoj krizi od kada imamo samostalnu državu. Osijek i Cibalia su i sami u velikim financijskim teškoćama, ali i u opasnosti za svoj prvoligaši život. Cijeli istok Hrvatske, područje od Zagreba do Iloka, nema ni jednog drugoligaša. Nogomet se ondje sveo na trećeligaše i klubove iz još nižih liga, a ni u budućnosti ne treba očekivati neke značajnije pomake. Upravo radi toga nogometni zaljubljenici s istoka Hrvatske gledaju u smjeru HNS-a nadajući se da će uz reorganizaciju 1. HNL netko odlučiti i o tome da se osnuju dvije druge lige, pa bi tako i neki slavonski klub dobio šansu da zaigra u 2. HNL.

– Kada bi postojale dvije druge lige, u BSK-u bi svakako ozbiljno razmislili o tome da zaigramo u drugoj ligi. U sadašnjoj situaciji, to si ne možemo priuštiti, iako imamo uvjete i momčad koja bi sigurno mogla ravnopravno igrati sa svakim klubom u drugoj ligi – kaže Jovo Vuković, predsjednik BSK-a iz Bijelog Brda.

Vuković smatra da bi sigurno nekoliko klubova iz Slavonije imalo ambicije za viši rang kada bi se ustrojile dvije druge lige. Na sličan način razmišljaju i u ŠNK Slavoniji iz Požege, jesenskom prvaku 3. HNL - istok.

– Još nismo definirali stav, ali bojimo se da nećemo moći jer se radi o skupom projektu. Neke naše računice kažu da je neophodno osigurati godišnji proračun od dva milijuna kuna, jer je puno klubova na moru za koje treba osigurati putovanja, spavanje...

HNS je prije nekoliko dana donirao sredstva Nogometnom savezu Brodsko-posavske županije. Nadaju se da će HNS i dalje misliti na Slavoniju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije