Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA - MAĐARSKA 11:16 U 2. kolu skupine B Europskog prvenstva naši vaterpolisti poraženi od favorita Mađara

Kobna treća četvrtina

vater-txt.jpg
import
02.09.2006.
u 18:54

Poraz naših vaterpolista protiv Mađara u drugom kolu Europskog prvenstva u Beogradu mogao se i očekivati, ali ne i da će biti tako visok - 11:16. A posebno se takav debakl nije mogao očekivati nakon što je u poluvremenu bilo neodlučenih 7:7.  No, zna se da Mađarima ne treba puno.

U šest minuta treće četvrtine postigli su pet pogodaka i otišli na nedostižnih 12:7. Naša je obrana primila nekoliko pacerskih pogodaka, a zamjena vratara (Pavića je u poluvremenu zamijenio Volarević) nije se pokazala dobrim potezom. Uglavnom, nakon takve treće četvrtine, Mađari su rutinski dovršili posao. A nije ni njima bilo lako u prvom dijelu susreta.
- Bolestan sam i imam temperaturu. A u prvom dijelu susreta moji su igrači igrali kao da je njih uhvatila groznica - izjavio je mađarski izbornik Denes Kemeny.

Iako su izgubili i drugu utakmicu, u našem taboru su ostali optimisti.
 - U prve dvije četvrtine igrali smo vrlo prisebno i uspješno, no pali smo u nastavku. Mađari su bili vrlo precizni, a mi smo promašivali i u napadu s igračem više.

Iako smo izgubili i drugu utakmicu, nismo ni pod kakvim pritiskom. Da smo s Talijanima igrali ovako, sigurno bismo ih dobili. Taktički smo odigrali zrelo, ali presudilo je neiskustvo naše momčadi. Bez treće četvrtine bio bi to dvoboj gotovo jednakih rivala - ustvrdio je Rudić.

Teo Đogaš bio je jedan od boljih u našem sastavu i najhrabriji pred novinarima.
  - Igrali smo koliko su nam Mađari dopustili, oni su i ovaj put dokazali da su iznimno dobra reprezentacija. Dobro smo počeli, ali smo u trećoj četvrtini neobjašnjivo pali.

No, ispravit ćemo pogreške u sljedećim susretima - kazao je Đogaš, a potom iznio prilično hrabru prognozu:  - Dobit ćemo sve tri preostale utakmice (Grčku, Njemačku i Sloveniju) i osvojiti drugo mjesto u skupini. Potom ćemo u četvrtfinalu pobijediti Rumunjsku i ući u polufinale.

U trećoj utakmici na prvenstvu Hrvatska će se danas u 17.15 sati sastati s Grčkom, koja je u prva dva kola pobijedila Njemačku i Sloveniju.

TIJEK UTAKMICE

1. četvrtina (3:4)
Prva četvrtina je krenula vrlo dobro za Hrvatsku, vidi se da je Rudić nakon jučerašnjeg poraza radio s našim reprezentativcima, poglavito na pristupu.

Poveli smo 1:0 golom Boškovića iz peterca, a Mađari na isti način uzvraćaju preko Kasasa. Pavić nije mogao ništa.

Imali smo napad za novo vodstvo, ali Pavlović pogađa vratara. Kis je lijepim udarcem iz daljine "ponizio" našu obranu za prvo vodstvo Mađarske. 1:2.

Nakon isključenja Varge rezultat svojim drugim golom poravnava Bošković, ali Varga već u sljedećem napadu s igračem više realizira za 2:3.

Đogaš drži priključak nakon igrača više. Mađari igraju vrlo agresivno, na rubu isključenja. No, dobro se nosimo s najvećim favoritima za zlato.

Posljednji gol u 1. četvrtini postigao je mladi Mađar Hosnyansky, još jednom s igračem više.

2. četvrtina (4:3)
Loše smo ušli u drugi period utakmice. Kis je iz peterca zabio za 5:3 Mađarske, a nakon što Štritof nije iskoristio kontru, opet Kis, ovaj put uz pomoć stative i Pavića povećava na 6:3. U trećoj minuti čini se da naša kola idu nepovratno nizbrdo.

Ali, odjednom počinje odlično razdoblje u našoj obrani, ali i realizaciji. Prvo je Štritof smanjio na 4:6, a potom je Đogaš u posljednjoj sekundi napada sa 12 metara žabicom smanjio na 5:6.

Do novog uzjednačenja došli smo još jednim golom Đogaša, ovaj put s igračem više.

Golijadu na Tašmajdanu nastavio ej iskusni Kasas još jednim udarcem iz daljine. Naš vratar Pavić ne brani dobro kao jučer, nekoliko udaraca danas je trebao skinuti.

Ipak, na predah smo otišli u egalu, Antonijević pogađa za 7:7. Nakon što smo se obranili s igračem više imakli smo priogodu i za vodstvo, no Joković početbički topi loptu i rezultat ostaje isti.

3. četvrtina (1:5)
Rudić uviđa da Pavić nije u formni i ubacuje Volarevića. Do lopte je prvi doplivao Kasas.

Treća četvrtina počinje neuspjelim napadima na obje strane, a potom Kasas povećava na 8:7.

Već sljedeći napad Mađaru nam prodaju klasično uplivavanje, a Kasas je izborio peterac kojeg je iskoristio Biros. 7:9.

Ne uspijevamo iskoristiti igrača više, što Mađari kažnjavaju udarcem Varge iz daljine. Volarević, čini se, također nije "u utakmici". Mađarska odlazi na tri razlike, drugi put danas.

Hrvatska je stala u napadu. Loše pli vamo, ponestaje ideje. Ne iskorištacvamo još jednu brojčanu prednost, a danas nezaustavljivi Kis probija i Volarevića. 11:7, četiri razlike i čini se da neće biti iznenađenja.

Nastavlja se agonija Rudićevih izabranika. Napadi bez ideje se redaju, svejedno je imamo li igrača više ili ne. Mađari zato uredno zabijaju i nakon šest minuta postižu 5:0 u ovom periodu igre. Strijelac je Biros.

Na 8:12 je ipak smanjio mladi jugaš Pavo Marković.

4. četvrtina (3:4)
Prvi napad ima Hrrvatska. Lijep gol iz okreta postiže naš centar Premuš. Konačno gol "sidruna".

Još jedan očit peterac za Mađare nakon dobre akcije4. Opet Kasas i četiri gola razlike. 9:13.

Opet neloše razdoblje naše igre. Dobro funkcionira obrana, ali u napadu nedostaje sreće i koncentracije. Na četiri minute do kraja četiri razlike za Mađarsku.

Isključen je jedan igrač Hrvatske, naši se nisu ni snašli, a Madaras je pucao i pogodio za 14:9.

Sredinom posljednje četvrtine pada ritam, utakmica postaje revijalna. Mađari su opušteni, a naši već misle na sutrašnju utakmicu. Do kraja utakmice u strijelce se upisuju Varga i Biros za Mađarsku, a Pavlović i Joković za Hrvatsku. 11:16.

(M. R.)


HRVATSKA - MAĐARSKA 11:16

Utakmica je igrana na plivalištu Tašmajdan pred 600 gledatelja, a sudili su Molimer (Španjolska) i Tulga (Turska).

HRVATSKA: Pavić, Đogaš 2, Bošković 3 (1), Antonijević 1, Joković 1, Marković 1, Burić, Pavlović 1, Šetka, Štritof 1, Premuš 1, Bušlje.

MAĐARSKA: Scecsi, Varga 3, Madaras 1, Steinmetz, Kasas 4 (2), Szivos, G. Kiss 4 (1), Hosnyansziky 1, Fodor, Biros 3 (1), Nagy, Yasberenyi.

Realizacija igrača više: Hrvatska 6/11, Mađarska 4/6

Peterci: Hrvatska 1 (1), Mađarska 4 (4)


Tijek rezultata

1:0 Bošković (5 m)
1:1 Kasas (5 m)
1:2 Kis
2:2 Bošković (igrač više)
2:3 Varga (igrač više)
3:3 Đogaš (igrač više)
3:4 Hosnyansky (igrač više)
3:5 Kis (5 m)
3:6 Kis
4:6 Štritof
5:6 Đogaš
6:6 đogaš (igrač više)
6:7 Kasas
7:7 Antonijević
7:8 Kasas
7:9 Biros (5 m)
7:10 Varga
7:11 Kis
7:12 Biros
8:12 Marković
9:12 Premuš
9:13 Kasas (5 m)
9:14 Madaras (igrač više)
10:14 Pavlović (igrač više)
10:15 Varga (igrač više)
10:16 Biros
11:16 Joković (igrač više)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije