Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRES NA POLJUDU

Klub u kaosu, na igrače se bacaju baklje, no uprava zasad bez poteza

Hajduk - Gorica
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/4
21.08.2018.
u 07:00

Znakovita stvar dogodila se u 58. minuti utakmice protiv Gorice. Ante Palaversa bio je jedini igrač na terenu iz Hajdukove škole, a od 58. minute štafetu je preuzeo Michele Šego.

Četiri uvodne ligaške utakmice, samo dva osvojena boda, nikada lošiji start Hajduka u prvenstvo. No, to su samo brojke, a ono što se uz sve to događa na Poljudu je – kaos. Dio igrača odbija igrati, nekih se klub želi riješiti zbog previsoke plaće, publika za vrijeme utakmice svojim nekadašnjim ljubimcima viče: “Dobit ćete batine”, “Vi niste Hajduk”, “Skinite dresove”, a pritom traži i ostavku uprave... A najradikalniji su navijači nakon utakmice prema igračima bacali baklje želeći ih pogoditi!

Nakon takvih šokantnih slika i nedjeljnog poraza na Poljudu od Gorice (0:2), trener Željko Kopić i sportski direktor Saša Bjelanović ponudili su ostavke, svoje su funkcije upravi stavili na raspolaganje.

No, predsjednik Hajduka Jasmin Huljaj to nije prihvatio.

– Kao predsjednik to nisam prihvatio jer obojica imaju moje puno povjerenje, uvjeren sam da imaju i znanja i energije da situaciju u kojoj se trenutačno nalazi prva momčad u budućem periodu znatno poprave – poručio je Huljaj.

Nisu ostvarili najavljivano

U Hajduku će, eto, sve ostati slično kao i dosad, nekih radikalnih promjena zasad neće biti.

Kopiću i Bjelanoviću svaka čast, prepoznali su dio odgovornosti u nastaloj situaciji i zato su ponudili ostavke.

Hajduk - Gorica
1/11

A kolika je u svemu ovome odgovornost članova Nadzornog odbora, koji su prije nešto više od tri godine izabrani na demokratskim izborima i pod čijim se nadziranjem dogodilo malo od onog iskoraka koji su najavljivali kada su u travnju 2016. godine izglasali nepovjerenje Marinu Brbiću i doveli za predsjednika Ivana Kosa.

Također, prošlo je točno 37 mjeseci otkako su Gradsko vijeće Grada Splita i Skupština Hajduka potvrdili aktualni saziv Nadzornog odbora, a u tom su razdoblju Slaven Marasović, Ante Šalinović i ostali promijenili četiri trenera i tri predsjednika.

Toliko puno promjena ne rade ljudi koji imaju viziju i jasnu strategiju.

Jedini iz Nadzornog odbora koji je priznao krivnju za postojeće stanje je Denis Kosor. On je izjavio:

– Dilemu oko odgovornosti nemam, svi u NO trebamo preuzeti odgovornost i svoja mjesta prepustiti novim ljudima. Već dugo NO ne djeluje kao tim, nemamo zajednička stajališta, a kao tijelo izbjegavamo preispitati pogreške i evidentan je izostanak samokritike. Vrijeme je za nove ljude u NO, uvjeren sam da će kvalitetnih kandidata biti, a postojeći NO može tehnički odraditi kratko prijelazno razdoblje – poručio je Kosor.

Predsjednik Nadzornog odbora Hajduka je Slaven Marasović i on je zasad bez komentara. U NO su još Nikica Krnić, Marko Erceg, Denis Kosor, Antonio Kuzmanić, Anthony Marinov i Ante Šalinović.

A kada su svi oni izabirani u Nadzorni odbor, svi do jednog u intervjuima su govorili da u Hajduku trebaju više šansi davati mladim, domaćim igračima. Žele to i navijači, no zasad to ne mogu vidjeti.

Hajduk - Gorica
1/13

Znakovita stvar dogodila se u 58. minuti utakmice protiv Gorice. Ante Palaversa bio je jedini igrač na terenu iz Hajdukove škole, a od 58. minute štafetu je preuzeo Michele Šego. Trenutak te izmjene bio je jedini u kojem je publika pljeskala.

Mnogi na izlaznim vratima

No, možda u ovom teškom trenutku za Hajduk klupski čelnici i stručni stožer ipak prelome pa će više šanse dobivati Šego, Delić, Bradarić, Kreković i ostali mladići koji su stalno na rubu prve momčadi.

A klupski čelnici zajedno s trenerom moraju pokazati stav prema nekim igračima. Prije svega, mora se razriješiti situacija s kapetanom Zoranom Nižićem, koji odbija igrati jer ga klub ne želi prodati u inozemstvo.

Njega u Poljudu ne žele prodati, no vrlo bi se rado riješili Futacsa, Filipa, Memolle, koji imaju izdašne ugovore, a praktički uopće ne igraju.

Na rubu odlaska je i Said, za kojeg je i Kopić priznao da su ga trebali prodati odmah početkom ljeta.

A ako ostane, nekoliko utakmica neće moći igrati, jer zbog divljačkog nasrtaja glavom na vratara Gorice Kahlinu slijedi mu nekoliko utakmica “hlađenja”.

 

Ključne riječi

Komentara 16

AN
ante555
07:33 21.08.2018.

Ovo je rezultat kad ti zakon ulice upravlja klubom. I to jos nazivaju demokracijom ha, ha.

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
07:57 21.08.2018.

Hajduk je imao ponudu stranog ulagača o preuzimanju kluba al to nekima nije odgovaralo ?

DU
Deleted user
09:01 21.08.2018.

Odavno je jasno da kada ulica i uličari preuzmu nešto, pa bio to i Hajduk, to ne može dobro završiti. Jasko poonosni na udrugu "Naš Hajduk" sada plaćaju cjenu zablude. Više im ne "drži vodu" niti da su za stanje u Hajduku krivi Mamić i HNS.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije