Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika Gorica

Klub s proračunom manjim od milijuna kuna radi čuda

30.04.2019.
u 00:23

Velikogoričani su već premašili očekivanja za ovu sezonu. I to baš na račun Splićana koje su, u četvrtfinalu Ćosićeva kupa, pobijedili na Gripama baš kao i jednom u ligaškoj utakmici

Vikend je bio poguban u Velikoj Gorici za dva najpoznatija splitska sportska kluba. Na razdaljini manjoj od kilometra bolne poraze od velikogoričkih klubova doživjeli su i “Majstori s mora” i “žuti”.

Hajdukovci su se zacijelo osjećali lošije od košarkaša Splita jer su doživjeli poraz (0:3) koji ugrožava njihov plasman u Europu. Košarkaši iz grada pod Marjanom pak imaju još jednu priliku da se protiv neugodne Gorice, i to na svojem parketu, izbore za prolaz u polufinale HT Premijer lige.

>> Pogledajte video: Trener Nenad Bjelica produžio ugovor s Dinamom

Velikogoričani su već premašili očekivanja za ovu sezonu. I to baš na račun Splićana koje su, u četvrtfinalu Ćosićeva kupa, pobijedili na Gripama baš kao i jednom u ligaškoj utakmici.

– Mi kao klub napravili smo dobru promociju Velike Gorice pa vjerujem da će nas Grad nastaviti pratiti kao dosad, a ja se nadam i u većem opsegu. Uostalom, ovaj grad ima četiri prvoligaša. Osim nogometnog i košarkaškog kluba, tu su i rukometaši i odbojkašice i svi mi zajedno pridonosimo imidžu grada – kazuje trener košarkaša Josip Sesar kojeg će, budimo realni, ovaj klub teško zadržati.

No, klub će ovih dana dobiti novog predsjednika pa će možda on biti u stanju podići financiranje na višu razinu od ovih manje od milijun kuna godišnje iz čega su trener i momčad izvukli maksimum.

A izvuklo bi se možda i više da momčad u presudnom času nije ostala bez jako važnih igrača. No, ni unatoč tome Sesar ne gubi nadu da i treći put ove sezone može slaviti na Gripama:

1/6

– Ja kao sportaš vjerujem da je to moguće unatoč svim problemima. Centar Papac ima bronhitis, Vučić je također bolestan, a u Splitu u prvoj utakmici nije igrao ni Mazalin koji je drugu utakmicu igrao ozlijeđen baš kao i Mikšić, a s ozljedom pete već mjesec dana se muči i Petrović.

Trenera Sesara silno hvali Ivan Šuker, poznati političar koji je 20 godina obnašao dužnost klupskog predsjednika i kojeg je naslijedio njegov dopredsjednik Mirko Matić.

– Ovo je klub koji od igrača ne uzima puno kada odlaze, jer im i ne daje puno, ali smo jako dobar klub za razvoj igrača i njihov plasman na tržište. Vrijedi to i za Sesara koji ima jako dobre predispozicije da se razvije u vrhunskog trenera. Uostalom, u našem dresu je Ivica Zubac odigrao svoje prve prvoligaške minute, a za nas je igrao i Ante Žižić – kaže Šuker, čovjek koji je već 47 godina u klubu koji će u rujnu proslaviti svoj 50. rođendan.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar rubinet
rubinet
10:40 30.04.2019.

Puno sreće Sesaru,nadarenom treneru i dobrom TV sukomentatoru . Šteta što nije ostvario igračku karijeru sukladnu svome daru.

SK
strogo kontrolirani vlakovi
23:11 30.04.2019.

Kakva "razdaljina"? To nisam čuo od vojnog roka u JNA. Udaljenost.

Avatar comandante
comandante
11:41 01.05.2019.

sompatičan klub koji dobro koristi jad, neznanje i besparicu u našoj košarci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije