Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ILIJA LONČAREVIĆ Gledao je Udinese u srazu s Tottenhamom u Uefinoj ligi

Ključno je zaustaviti D’Agostina

03.12.2008.
u 09:01

Bivši Dinamov trener Ilija Lončarević gledao je uživo suparnika plavih. Kad je u listopadu Udinese pobijedio Tottenham s 2:0, Lončarević je bio na tribinama stadiona Friuli u Udinama.

- Bila su to ipak druga vremena, tada je domaćin bio na vrhuncu forme, na samom vrhu talijanske lige. Danas je drukčije, pratio sam ga tijekom prvenstva i nije u formi, što govore i rezultati. Ta slabija forma odražava se na igre u Italiji, ali je pitanje je li to dovoljno slabo i za naš klub - kaže Lončarević.

Udinese je tada igrao atraktivno, najljepše u Italiji.

- Igra sustavom kojim igra malo klubova, slično Barceloni, s tri špice, u obrani je to 4-5-1. Obrana je čvrsta, pravodobna i dominantna, klasična talijanska. Ključni igrač je D’Agostino, središnji zadnji vezni, glavni organizator. Nije mlad, ali je ove sezone jako iskočio - analizirao je nekadašnji trener plavih.

Protiv tako organizirane momčadi plavima neće biti lako. No, da se protiv nje može igrati pokazala je dortmundska Borussia koja je u prvom susretu pretkola slavila pobjedu 2:0. No, u uzvratu je izgubila identičnim rezultatom i ispala na jedanaesterce.

- Teško je reći kako igrati protiv Udinesea. Braniči ne idu često naprijed, osim nije li suparnik izrazito loš. U napad Talijani znaju ići sa šestoricom igrača i tada su jako opasni. Nikako ih se ne smije ostavljati da dolaze jedan na jednoga. Dakle, morat će se puno toga obaviti u srednjem redu, duplirati. Ključna je čvrsta igra u srednjem redu, bez toga bi Dinamo mogao imati mnogo teškoća - procijenio je iskusni Lončarević.

Udinese je pomalo pao u formi i zbog umora, čini se da su njegovi igrači prilično iscijeđeni, pa će taj njegov srednji red Dinamovi vezni igrači možda ipak moći pratiti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije