Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Olimpijske klase

Kljaković-Gašpić, Mihelić, Stipanović na Otvorenom prvenstvu RH

Ivan Kljaković Gašpić
Tino Jurić
25.10.2011.
u 11:24

Od 26. do 30. listopada HJS u suradnji sa splitskim jedriličarskim klubovima organizira u Splitu Otvoreno prvenstvo Hrvatske za olimpijske klase

Prvi dan jedrenja je četvrtak 27. listopada. Na prvenstvu nastupaju jedriličari iz desetak europskih zemalja, predvođeni najboljim hrvatskim jedriličarima Ivanom Kljakovićem Gašpićem, Tinom Mihelić, Tončijem Stipanovićem i ostalima.

Nakon velikih uspjeha postignutih ovoga ljeta, dva zlata i dva srebra na Europskom prvenstvu, naši najbolji jedriličari ovoga će se tjedna u Splitu ogledati za časne naslove državnih prvaka. Naši potencijalni olimpijci, a vjerujemo da ćemo vrlo skoro moći reći i evidentni olimpijski kandidati, u jeku su priprema za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Australiji, od kojeg nas dijeli još samo malo više od mjesec dana.

Prvenstvo Hrvatske od 26. do 30. listopada u Splitu za našu će reprezentaciju tako biti zadnja prigoda za provjeru uoči kvalifikacija za Olimpijske igre. No, ne samo za našu reprezentaciju nego i za brojne strane jedriličare iz oko deset europskih zemalja, koji će svoju formu testirati na regatnom polju s hrvatskim majstorima.

Najzanimljivije će biti u klasi laser gdje se očekuje najveći broj natjecatelja i najjača konkurencija s više zanimljivih imena koja bi i na Svjetskom prvenstvu u Australiji i na Olimpijskim igrama u Velikoj Britaniji mogla biti u konkurenciji za medalje, poput Cipranina Pavlosa Kontidesa ili Austrijanca Andreasa Geritzera. A s velikom pozornošću pratit će se zadnji ogled hrvatskih kormilara u ovoj klasi.

Naime, osim što će na skorom SP naši laseraši jedriti za međunarodne olimpijske norme, to će natjecanje odlučiti i o konkretnom predstavniku Hrvatske na OI. Nakon prve regate koja se bodovala za nacionalnu izbornu olimpijsku ljestvicu, EP-a, stanje s bodovima je tijesno i nadmetanje u Australiji bit će vrlo neizvjesno, naročito između Tončija Stipanovića i Milana Vujasinovića. Prvenstvo Hrvatske bit će dobar pokazatelj trenutačne forme.

Regatni ured otvara se u JK Mornar u srijedu 26. listopada ujutro. Svečano otvaranje zakazano je također za srijedu 26. listopada s početkom u 18 sati u prostorijama JK Labud. Svečana dodjela medalja bit će u nedjelju 30. listopada odmah nakon objave službenih rezultata, također u JK Labudu. Prvi je dan jedrenja četvrtak 27. listopada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije