Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO RUHO

Zagreb bi ponovno mogao biti hit, a glavne uloge prigrabili su klinci!

07.09.2021.
u 14:35

U čemu je odjednom tako velika razlika između lanjske i sadašnje momčadi PPD Zagreba? Prvo u tome što su dovedeni iskusni igrači, neki bivši, neki sadašnji reprezentativci.

Rukometaši PPD Zagreba pokazali su se u sjajnom izdanju na završnom turniru SEHA Gazprom lige u Zadru, osvojili su drugo mjesto ne izgubivši nijednu utakmicu.

Igrali su neodlučeno s Meškovom i Veszpremom, klubovima koji imaju puno veći proračun i kvalitetnije igrače i koji posljednjih godina igraju značajnu ulogu u Ligi prvaka. Posebice se to odnosi na Veszprem koji je u posljednjih nekoliko godina stalni sudionik završnog turnira Lige prvaka.

Nisu brzi, ali su neprelazni

Prijašnjih godina susreti između PPD Zagreba i Veszprema obično su tekli tako da bi Mađari već u 10. minuti imali pet-šest pogodaka prednosti, a do kraja utakmice ta bi prednost samo još narasla. No, ove sezone to tako sigurno neće biti. Veszprem je snagu zagrebaša osjetio u Zadru kada je na kraju drhtao strahujući hoće li netko od zagrebaša postići pogodak u posljednjem napadu za konačnu pobjedu.

U čemu je odjednom tako velika razlika između lanjske i sadašnje momčadi PPD Zagreba? Prvo u tome što su dovedeni iskusni igrači, neki bivši, neki sadašnji reprezentativci. Jakov Gojun i Željko Musa godinama su bili stožerni igrači obrane hrvatske reprezentacije, i to one momčadi koja je osvajala medalje na velikim natjecanjima – srebro na Europskom prvenstvu u Austriji 2010., europsku broncu 2012. u Srbiji i olimpijsku iste godine u Londonu, svjetsko srebro 2013. u Španjolskoj... Jakov i Željko se odlično poznaju. Da, imaju dosta godina na leđima, možda su zato i malo sporiji, ali njih dvojicu će malo koji suparnički pucač proći. I dok je Gojun doveden isključivo za igru u obrani, Musa je još itekako koristan i u napadu. Treći iz kategorije vrlo iskusnih je Ivan Čupić, igrač koji je s hrvatskom reprezentacijom osvajao medalje još od 2008., koji je osvajao Ligu prvaka s Kielcem i Vardarom. Ukratko, jedno od najboljih desnih krila u posljednjih desetak godina. On još ima i te kakvih motiva za pobjeđivanje, još je uvijek vrlo brz, a o njegovoj preciznosti ne treba trošiti puno riječi. Pogodio je svaki sedmerac na završnom turniru, a izveo ih je 14, bez promašaja!

U kategoriju povratnika valja uvrstiti i Sandra Obranovića. U godinama kada nije bio u PPD Zagrebu stekao je podosta iskustva. Možda se nije baš nešto puno naigrao u Pick Szegedu, Chamberyju ili Meškovu, ali njegovo iskustvo i hrabrost u trenucima kada se nitko ne usuđuje ni pogledati prema suparničkom vrataru itekako su važni. Uostalom, on je bio taj koji je šutirao i pogodio za 32:31 protiv Meškova u polufinalu. Sandro može podjednako dobro igrati na srednjem i lijevom beku, a u obrani je doista jako dobar.

Dovedena su i trojica novih vratara u odnosu na prošlu sezonu. Čini se ipak da će Slavić, Ivić i mladi Mandić biti bolja kombinacija od Ašanina, Jandrića i Ristanovića. Filip Ivić je kao mlad pokazivao u PPD Zagrebu golem talenat. Zasad mu na početku sezone ne ide možda kako bi želio, ali kada obrani tri-četiri zicera onda u pravilu njegova momčad ne gubi, što je bio slučaj protiv Veszprema u finalu.

Čitljiv trenerski rukopis

Od velikog broja mladih igrača u klubu su zadržali Vistoropa, Srnu, Grahovca i Klaricu, a doveli su Edina Klisa (21 godina), Aina Faljića (21) i Karpa Sirotića (21). I ne, nisu to epizodisti već su itekako prigrabili neke od glavnih uloga u klubu koji bi mogao postati europski hit. Vistorop i Klarica već sada imaju veliku minutažu, a Sirotić i Klis pokazuju da će svoje minute iskoristiti na najbolji mogući način.

Na kraju cijelu priču zaokružuju igrači srednjih godina, koji su već dugo u klubu, a još su mladi, poput Marina Šipića, Davida Mandića, Vlade Matanovića, Csabe Leimetera, Davora Ćavara, Valentina Ravnića i Mateja Hrstića. Kada bi se toj momčadi dodao još jedan dobar igrač onda bi to bila dimenzija više. A sve se više priča o povratku Aleksa Vlaha, sjajnog srednjaka koji je prošle sezone igrao za zagrebaše i koji je kod trenera Obrvana prodisao. Njegov povratak mogao bi ubrzati ispadanje Celja iz Europske lige.

Na kraju se nikako ne smije zaobići Ivicu Obrvana. Već prošle sezone vidio se napredak kada je došao na klupu nakon Vorija i Šole, a sada je od početka s tim dečkima. Njegov rukopis zasad je jako čitljiv, nema brljotina na papiru...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije