Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA ERA

‘Klinac’ preuzeo kormilo velikana: Hrvatima naređuje 26-godišnjak!

Barcelona - Inter
Foto: Reuters
1/4
02.11.2018.
u 21:14

Prvi zadatak Giuseppea Marotte mogao bi biti dovođenje Luke Modrića iz Reala

Milanski Inter jedan je od najslavnijih svjetskih klubova koji u riznici trofeja ima čak 18 naslova talijanskog prvaka, sedam kupova, a po tri je puta osvojio Ligu prvaka i Kup Uefe. Međutim, od Mourinhove ere 2010., kad je uzeo sve moguće trofeje, nerazzurri su osvojili samo jedan kup, a na svjetskoj karti više ih se ne uvrštava među velikane.

Zbog toga je ovih dana u klubu u kojem igraju trojica Hrvata (Vrsaljko, Perišić, i Brozović) došlo do naglog zaokreta u klupskoj politici pa su promijenili predsjednika kluba i, umjesto Ericka Thohira, u tu fotelju sjeo je Steven Zhang. Riječ je o mladom kineskom poduzetniku kojem mnogi predviđaju svijetlu budućnost u poslovnom svijetu, no mnogima je za oko zapelo to što ima tek 26 godina!

On je uvjerljivo najmlađi predsjednik u povijesti tog kluba pa se navijači pitaju može li se on, uz sav respekt prema njegovu talentu, nositi sa starim iskusnim lavovima? Usporedbe radi, predsjednik Reala Florentino Perez ima 71 godinu, Barcin Josep Maria Bartomeu 55, Bayernov Karl-Heinz Rummenigge 63...

Čak i relativno mladi predsjednik Juventusa od njega je stariji čak 16 godina. No Steven Zhang ima sve što treba klub kojem je nužan remont – mlad je, ambiciozan, predan poslu, a ima i zaleđe. Naime, njegov otac Zhang Jindong vlasnik je grupe Suning, koja je u Kini jedna od glavnih tvrtki.

Bave se prodajom elektroničkih uređaja, a godišnji promet im iznosi 30 milijardi eura. Ta grupacija već 2016. kupila je veliki udio Interovih dionica i preuzela klub, a Zhang Jindong svog sina postavio je na direktorsku funkciju.

– Iskreno, nisam bio ljubitelj nogometa, ali vrlo sam brzo to postao. Dolaskom u Italiju shvatio sam veličinu Intera i mislim da smo navijačima dužni priuštiti veliko zadovoljstvo. To je naša obveza koju ja ozbiljno shvaćam.

Foto: Reuters

Steven je od dolaska u klub prilično involviran, često ga se moglo vidjeti u klupskim prostorijama, a svi koji su s njim imali priliku raditi tvrde da je riječ o radoholičaru koji svoju mladost zapravo pretvara u prednost jer je donio potpuno novu energiju.

“Iako je donedavno Thohir bio predsjednik, Steven Zhang već neko vrijeme radi apsolutno sve. Čovjek je toliko u tome da vodi sve – od financija pa do aparata za kavu”, piše Repubblica.

– Inter će rasti na svim poljima, od onoga na travnjaku pa do svega što je potrebno jednom modernom klubu. Nećemo zaboraviti da nam je nogomet primaran, ali jačat ćemo i na svim drugim poljima. Poboljšat ćemo marketing, ulagati u digitalizaciju, a Inter će postati vodeći na polju tehnologije. Jeste li spremni za novu eru kluba? Ja jesam! – poručio je novi predsjednik navijačima.

Iako je tek preuzeo klub, već je zasukao rukave i krenuo u akciju. Prema svemu sudeći, osigurao je prvo veliko pojačanje.

Iz Juventusa dolazi generalni menadžer Giuseppe Marotta, jedan od najvećih talijanskih stručnjaka koji će mu biti od velike koristi. Njihov prvi zadatak mogao bi biti dovođenje našeg Luke Modrića iz Reala. Marotta je uspio dovesti Ronalda u Juve pa se interisti nadaju da bi sad mogao s Perezom dogovoriti i prodaju hrvatskog kapetana.

A kad smo već kod te teme, spomenimo da su talijanski mediji, poglavito Tuttosport, jučer dosta prostora posvetili probuđenom Marcelu Brozoviću i napisali da im pokraj takvog sjajnog igrača Modrić možda i nije potreban.

>> Pogledajte i navalu za ulaznice na Maksimiru

Komentara 3

Avatar southman
southman
09:32 03.11.2018.

Pametan dečko, dovedeš Marottu da radi sve a ti glumiš velikog predsjednika !

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
08:28 03.11.2018.

A kome najbolji igrač svjetskog prvenstva nije potreban ? Šta niste pisali kako Modrić ima puno više slobode u igri ako ima Broza koji mu pokriva " leđa " ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije