Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon karijere

Klasnić uplovio u menadžerske vode: Bubreg je super, radujem se životu!

14.06.2019.
u 21:29

Čestitao sam Kovaču, odradio je vrhunski posao s Bayernom. on je baš profesionalac

Iako se na humanitarni turnir zaklade ‘Marin Čilić’ odazvalo puno hrvatskih sportskih imena, zapravo pripadnika same elite poput Luke Modrića, Dejana Lovrena, Marija Mandžukića, Lovre Miloša, Bojana Bogdanovića, Darija Šarića... vjerojatno je najviše ovacija ipak dobio naš bivši nogometaš Ivan Klasnić (39).

Čovjek je to kojemu trebamo skinuti kapu. Iza sebe ima lijepu napadačku karijeru u Werderu, Nantesu, Boltonu, te u dresu hrvatske reprezentacije (41 nastup, 12 pogodaka), ali uz sve to imao je i velikih zdravstvenih problema, bubrezi su mu otkazivali u nekoliko navrata.

>>> Pogledajte veliko finale turnira 'Gem Set Hrvatska' na Šalati

Tri mu je puta presađivan bubreg, vraćao se nogometu, ali nije odustajao. Nakon druge transplantacije čak je zabio i dva gola za Hrvatsku na Euru 2008. godine.

Posljednji put bubreg mu je transplantiran 2017. godine i sada mu nije bilo teško na SRC-u Šalati, na 30 stupnjeva Celzijevih u hladu igrati tenis, zabavljati se, te pomagati onima kojima je potrebno.

U paru sa Zovkom

Nije otišao na odmor na Maldive kada je bio potreban, nije sjedio u hladu, nije se odmarao... Igrao je i pomagao jer to može. Osjeća se dobro, problema kao da nikada nije ni imao.

– Super sam, bilo je lijepo vrijeme. Došli smo se igrati, zezati se i smijati se, a to nam je svima najdraže. Mislim da svatko može odvojiti pet sati da dođe u Zagreb, malo odigra tenis, da se malo zabavljamo. Bila mi je čast doći i pomoći. Vidjeli ste da sam igrao, da mi nije vruće, da mogu igrati... Radujem se životu i to je najbitnije – rekao je nasmijani Klasnić.

Kako i ne bi bio takav kada se turnir Gem Set Hrvatska igrao za djecu. Cilj je bio sakupiti novac za izgradnju multifunkcionalnog sportskog igrališta Osnovne škole Tordinci u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

1/8

Inače, Klasnić je igrao u paru s Lovrom Zovkom i dobro se zabavljao. No, turnir je gotov, a Ivan se vraća svakodnevici, životu poslije profesionalne karijere, životu u kojemu je i dalje ostao u nogometu. U Hamburgu vodi svoj biznis.

– Radim kao menadžer za igrače. Gledam tko je interesantan za koji klub. Dobro je, to je moje područje, igrao sam nogomet, znam što treba raditi. Ali i teško je, rado bih još igrao, ali takav je život. No sada gledam utakmice i tražim nove talente. U tom poslu morate pronaći nekog pravog igrača, kapitalca. Onda sve krene.

Kako se i dalje kreće u nogometnom svijetu, Klasnić prati sve što se događa i s hrvatskim klubovima, ali i reprezentacijom.

Ponosan na Kovača

– Što se tiče uspjeha Dinama u Europi, svaka im čast. Samo neka tako nastave. Što se tiče reprezentacije, mislim da smo protiv Walesa pokazali da smo jaki i takvi trebamo i biti. Protiv Tunisa smo dosta toga isprobavali i to ne treba uzimati u obzir – nastojao je izbjeći kritiziranje Dalićevih izabranika.

Rezultati vatrenih dosta su se promijenili od osvajanja srebra na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji prošle godine. No nema mjesta za paniku.

– To će se sve vratiti na svoje, bit će to dobro. Ne sumnjam u dečke – kratko je rekao Klasnić.

Dotaknuo se i svog bivšeg reprezentativnog kolege Nike Kovača i njegovih uspjeha s Bayernom iz Münchena (osvajanja kupa i prvenstva ove sezone).

– Čestitao sam Kovaču na pobjedama. Dobro je napravio sve. Odradio je vrhunski posao s Bayernom. Nisu se ponašali lijepo prema njemu tamo, ali mislim da je on profesionalac. Bio je takav kada je bio igrač i znao je sve, a tako je i sada kada je trener – zaključio je Klasnić.

Inače, na turniru Gem Set Hrvatska bilo je oko dvije tisuće posjetitelja. I svi su uživali gledati kako se naši sportaši snalaze u ulogama tenisača. Bila je to ujedno i prilika da se krema našeg sporta okupi na jednom mjestu, a da nije riječ o dodjeli neke nagrade.

Komentara 3

ON
ON
17:45 16.06.2019.

Ivane samo hrabro.Ti si veliki borac bio i ostao.Želim ti svu sreću ovog svijeta.

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
08:14 15.06.2019.

Sretno Ivane i puno zdravlja !

SD
stjepan.d59
22:10 15.06.2019.

Ah,Ivane,Ivane plakao sam od srece sto je uspjelo zadnje presadivanje.Puno zdravlja i veselja ti zelim u daljnjem zivotu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije