Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbojka

Kirilova uvježbava mlade, Malević traži dvije pobjede

kirilova
Željko Lukunić/PIXSELL
10.06.2011.
u 11:03

Slavonski će Brod ovog vikenda prvi put ugostiti najbolje hrvatske odbojkaše i odbojkašice, koji će u sportskoj dvorani Vijuš odigrati utakmice Europske lige

Slavonski će Brod ovoga vikenda po prvi puta ugostiti najbolje hrvatske odbojkaše i odbojkašice, koji će u sportskoj dvorani Vijuš odigrati prve domaće utakmice u sklopu ovogodišnjeg natjecanja Europske lige. Na parket će prvo istrčati odbojkašice, koje večeras (petak) u sklopu trećeg kola u 19.30 sati igraju protiv Turske.

Izabranice Irine Kirilove s istim će protivnikom odmjeriti snage i sutra u 20.15, a već idućeg vikenda, 18. i 19. lipnja na rasporedu su uzvratni susreti s Belgijom. Iako porazi iz prethodna četiri susreta ne nude puno razloga za optimizam, izbornica nije deprimirana.

- Turska je objektivno veliki favorit ne samo protiv nas, nego i cijele skupine. S druge strane, nama nedostaje čak sedam standardnih prvotimki i i naravno da u takvim okolnostima pred svoje igračice ne mogu staviti nikakav imperativ. Činjenica je da imamo mladu ekipu s kojom treba puno raditi i od koje se tek za nekoliko godina mogu očekivati veći rezultatski dosezi – ističe ruska izbornica na kormilu hrvatske ženske reprezentacije.

Za razliku od djevojaka, dečki su u prilici znatnije popraviti bodovni skor budući da im u goste dolazi posljednjeplasirani sastav A skupine, Belgija. Prva utakmica na rasporedu je u subotu u 17.30, a druga u nedjelju u 18 sati. U dosadašnja četiri susreta izabranici Rade Malevića upisali su jednu pobjedu i tri poraza, baš kao i Belgijci.

- Loš plasman Belgijaca nas ne zavarava, jer niti jedan od tri protivnika s kojima igramo nije lagan. Međutim, u dosadašnjim susretima imali smo dosta peha i mislim da je vrijeme da se i nama osmjehne sreća. Naše ambicije nisu male i vezane su za plasman na Olimpijske igre u Londonu, a Europska nam je liga u tom smislu odlična priprema – rekao je Malević..

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije