Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIOPĆENJE

Kinezi žele graditi nacionalni stadion, ali još postoji šum s HNS-om

Maksimir
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
23.12.2018.
u 16:53

Navodi se da je kineska tvrtka Z-Run izrazila interes za ulaganje u nogometnu infrastrukturu te prijedlog Memoranduma o sporazumijevanju uputila vodstvu HNS-a

Hrvatski nogometni savez demantirao je danas medijske napise i ustvrdio da nije dobio službenu ponudu za izgradnju nacionalnog stadiona nakon čega se javila Kinesko jugoistočno europska poslovna asocijacija (CSEBA). U priopćenju CSEBA-e navodi se da je kineska tvrtka Z-Run izrazila interes za ulaganje u nogometnu infrastrukturu te prijedlog Memoranduma o sporazumijevanju uputila predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru, prvom potpredsjedniku Anti Vučemiloviću, izvršnom direktoru Damiru Vrbanoviću te direktoru razvoja i infrastrukture Marijanu Kustiću.

Napominju da je u listopadu u sjedištu HNS-a održan sastanak "s predstavnicima HNS-a, izvršnim direktorom Damirom Vrbanovićem i savjetnikom predsjednika  Zorislavom Srebrićem. O spomenutom susretu, sadržaju Pisma namjere izvijestila je većina hrvatskih medija. Ne ulazeći u motive demantija HNS-a, vjerujući da je riječ o nesporazumu, radujemo se daljnjoj suradnji u obostranu korist."

Demantij HNS-a uslijedio je nakon teksta u Sportskim novostima u kojem se tvrdi da su "Kinezi HNS-u predali službenu ponudu". Na taj su se članak osvrnuli i u priopćenju CSEBA.

"Demantiramo i navode iz opreme teksta objavljenog u Sportskim novostima u kojoj se navodi da je u razgovore s HNS-om uključena i kineska tvrtka koja gradi Pelješki most. Spomenuti navod ne odgovara činjenicama, a u tekstu to nigdje nije ni navedeno na način koji sugerira oprema teksta", navodi se u priopćenju uz kojega je kao dokaz priložen i mail poslan vodstvu HNS-a.  

>> Pogledajte kako je bilo na Skupštini HNS-a


 

Komentara 12

FR
freeshooter
19:46 23.12.2018.

Dosta više rasprodaje, samo hrvatsko znanje i hrvatske tvrtke, stadion koje će uvažavati nacionalni nogometni naboj, te stručnost nemalog broja dobrih hrvatskih arhitekata koji bi ponudili kvalitetno i racionalni rješenje u prihvatljivim okvirima, te strukovno i inžinjerski provodivo rješenje, po kojem ćemo opet biti ponosni i prepoznativlji, te domaći izvođači koji su nam i onako bez posla i investicija, dakle povoljni, tako da se uz dobro planiranje, sigurno može napraviti vrhunski stadion za povoljan iznos, ovo što i neki pišu, cca 35.000 ljudi=70 mil eura. Moramo početi sami sebe uvažavati i čuvati, te iznova graditi uspjeh u svim segmentima, danas je to sport, ali neka sutra opet bude arhitektura i građevina, koa nekad, pokažimo svijetu da znamo, ovo mora biti putokaz ka novom.

DO
domxerex
19:00 23.12.2018.

Neka grade, neka ga oni i najme a tko želi igrati neka plati. Sve gradske i državne stadione treba najmiti pa da vidim gdje će igrati "naš hajduk" i Dinamo. Ustvari za "naš hajduk" postoji rezervni položaj u Stobreću ako lokalac NK Primorac ne igra taj dan. Kako je krenulo još bi "naš hajduk" mogao biti predutakmica za NK Primorac.

DH
dalibor.hren
20:21 23.12.2018.

Nama ne treba "Nacionalni stadion"! Nek se urede postojeći, a repka može igrati od Vukovara do Dubrovnika! (Osim u Splitu jer Ostoja još nije riješio svastiku!!!)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije