Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na turniru u Šangaju

Kinezi uspjeli pobijediti tek C hrvatsku selekciju

Hrvatska košarkaška reprezentacija
Foto: HKS
11.08.2019.
u 15:32

Kinezima je to pošlo za rukom zahvaljujući visinskoj dominaciji u reketu bivših NBA igrača Zhou Qija (216 cm) i Yi Jianliana (213 cm)

Protiv najjače Hrvatske (ako se takva uopće više može okupiti) Kinezi ne bi imali izgleda. Od naše B selekcije krajem srpnja izgubili su prilično uvjerljivo (59:72), a košarkaši najmnogoljudnije nacije na svijetu uspjeli su pobijediti tek C hrvatsku selekciju. Doduše, na turniru u Šangaju, učinili su to prilično uvjerljivo (89:73) pri čemu se naši dečki u tom susretu nisu osramotili.

Izgubili jesu sa "minus 16", no odigrali su jako dobro prvo poluvrijeme u kojem bi čak i vodili da je bilo malo više centarske snage i centimetara pri zagrađivanju pa su Kinezi u prvih 20 minuta imali čak 11 napadačkih skokova. A tjelesna dominacija Kineza nastavila se i u drugom dijelu susreta pa je i u trećoj četvrtini (16:34) došlo do prijelomnog rezultatskog odvajanja u korist domaćina predstojećeg Svjetskog prvenstva. A u njihovim redovima prednjačili su 216 cm visoki centar, donedavni NBA igrač, Zhou Qi (15 koševa, 13 skokova) i 213 cm visoki bivši NBA igrač Yi Jianlian (19 koševa, 7 skokova).

Najbolji strijelac u hrvatskim redovima bio je dojučerašnji cedevitaš Toni Perković (19 koševa), a dvoznamenkasti su još bili krilni-centri Mateo Čolak (13 koševa) i Domagoj Proleta (11) te branič-šuter Antonio Jordano (10 koševa) koji je bio i najbolji skakač naše momčadi. Koševe za Hrvatsku još su postizali Josip Barnjak (7), Bruno Rebić (4), Karlo Uljarević (3 koša, 6 asistencija), Ivan Vrgoč (2), Dario Drežnjak (2), Lovro Buljević (2), a u listu strijelaca nisu se upisali Jan Palokaj (koji je dobio pet i pol minuta) i Luka Tomas (koji nije ulazio u igru).

Utakmicu je vodio ovoljetni i prošloljetni U-20 izbornik Damir Rajković koji je kazao:

- Izuzetno je ovo iskustvo za ove igrače. Prvo poluvrijeme odigrali smo zadovoljavajuće iako se i u prvih 20 minuta vidjelo da tijelima ne možemo odgovoriti na njihove visoke pozicije što je rezultiralo sa njihovih 11 napadačkih skokova. U trećoj smo fizički zaronili i više se nismo mogli izdići, no dečki su se borili do kraja.

A tu borbenost pohvalio je seniorski izbornik Veljko Mršić, svojevrsni supervizor u ovoj priči, svjestan da su naši u manje od 24 sata odigrali dvije utakmice:

- Najveći naš problem u prvom poluvremenu bio je što su nam Kinezi zabili puno koševa iz druge akcije, iz napadačkog skoka. Premda smo u trećoj četvrtini, uz dosta obrambenih propusta, primili 34 koša, dečki se u posljednjoj dionici nisu predali. Bili smo momčad do kraja i to je ono što raduje. Preostaje nam još utakmica protiv Angole, još jednog sudionika SP-a, koju moramo odigrati najbolje što možemo. Sveukupno, ovaj će turnir biti jako dobro iskustvo za ove igrače i mi ćemo kući ponijeti puno pozitivnih stvari.

Komentara 1

Avatar mos_mislit
mos_mislit
16:10 11.08.2019.

Nadam se da će ovi klinci koja su radna momčad uspjeti što u prošlosti nije mnogim uspjelo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije