Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

Räikkönen: Nitko mi nije rekao da je netko prvi ili drugi vozač u momčadi

Kimi Räikkönen najbrži na kvalifikacijama za VN Monaka
09.06.2017.
u 14:28

Svaki vozač želi biti najbolji, najbrži. Borimo se koliko možemo. Ako dođe trenutak da se momčad mora staviti na prvo mjesto, onda ništa drugo više nije važno. Nemam problema s time. Moramo li uraditi nešto drugo onda je to dovoljno pošteno - kaže Räikkönen

Ferrarijev vozač Kimi Räikkönen odbacio je tvrdnje da njegov klupski kolega Sebastian Vettel ima status prvog vozača. Finac je kroz medije prozivan kako je na posljednjoj utrci prvenstva formule 1 za VN Monaca zaustavljanjem u boksu propustio Vettela da bez borbe povede i na kraju pobijedi. Mnogi su taj potez vidjeli kao momčadsku odluku.

- U momčadi Ferrarija nema prvog i drugog vozača. Postoji samo onaj koji je brži u utrci. Meni nitko nije rekao da je netko prvi ili drugi. No kada u sezoni vozač ima priliku osvojiti naslov, mislim da njegov klupski kolega ima pravo učiniti što je najbolje za momčad, to je meni normalno. Tako je u svakoj momčadi - rekao je Kimi Räikkönen i dodao:

- Svaki vozač želi biti najbolji, najbrži. Borimo se koliko možemo. Ako dođe trenutak da se momčad mora staviti na prvo mjesto, onda ništa drugo više nije važno. Nemam problema s time. Moramo li uraditi nešto drugo onda je to dovoljno pošteno.

Ovaj vikend u Montrealu se vozi sedma utrka sezone za VN Kanade.

U ukupnom poretku vozača vodi Sebastian Vettel (Ferrari) sa 129, ispred Lewisa Hamiltona (Mercedes) sa 104 i Valtterija Bottasa (Mercedes) sa 75 bodova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije