Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11 naših u njemačkoj

Kiel nije moćan, morat će jednu sezonu čekati Duvnjaka

'Handball Bundesliga HSV Hamburg - TSV Hannover-Burgdorf am 21.03.2012 in der O2 World in Hamburg Domagoj Duvnjak ( Hamburg ), mitte Foto: Revierfoto/DPA/PIXSELL'
Revierfoto/DPA/PIXSELL
24.08.2013.
u 09:29

Naš umjetnik Ivano Balić, predvodit će Wetzlar u 34. godini, Domagoj Duvnjak HSV...

Počinje rukometna Bundesliga! Pune dvorane, najbolji svjetski igrači i 11 Hrvata. Najviše naših igrača i dalje će biti na sjeveru zemlje, u Hamburgu. Tamo su već starosjedioci Blaženko Lacković i Domagoj Duvnjak, a njima se ove sezone pridružio Davor Dominiković.

– S obzirom na to da mi je ovo posljednja sezona u Hamburgu, bilo bi lijepo oprostiti se naslovom prvaka. Liga će ove godine biti možda najizjednačenija u odnosu na neke prijašnje sezone – rekao je Duvnjak, koji je već potpisao za Kiel, ali će tamo igrati tek od sljedeće sezone.

Kiel je ove sezone dosta oslabio svoj roster. Otišao im je sjajni francuski vratar Omeyer te sjajni pucač Narcisse. Uostalom, da je Kiel ranjiv, pokazao je njemački Super kup, kada ga je uvjerljivo pobijedio Flensburg. S velikim zanimanjem očekuju se nastupi Ivana Balića, koji će u 34. godini debitirati u njemačkoj ligi igrajući u dresu Wetzlara.

– Lani je ova momčad završila kao sedma i sada želi barem korak više. Ako se sve posloži, možda dohvate i igranje u nekom od europskih kupova. Momčad je prilično mlada, a vjerujem da ja mogu puno pomoći – rekao je Ivano Balić. Denis Špoljarić ostao je u berlinskom Füchseu, gdje će i dalje isključivo igrati u obrani, dok je Vedran Zrnić ostao i dalje vjeran Gummersbachu. Nikola Blažičko, nekadašnji hrvatski reprezentativni vratar, ostao je s Dragom Vukovićem u Lübbeckeu. Koliko u tom klubu cijene Blažička govori podatak da će i treću sezonu zaredom biti kapetan momčadi. Kao posljednji naši igrači u Njemačku su došli Duje Miljak, nekad daroviti ljevak, koji će pojačati novog prvoligaša Bachingera, Branimir Koloper koji će igrati za novog prvoligaša Eisenacha te Roko Peribonio, sin nekadašnjeg vratara Tončija, koji je trenutačno treći vratar u Löwenu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije