Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponovno među vratnicama

Kelava sjajno debitirao za Granadu: Vjerujem da će Dinamo iznenaditi Bayern

Ivan Kelava
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/2
02.12.2015.
u 19:37

Hrvatski vratar odlično je branio cijeli susret i bio je najzaslužniji što je Granada, koja je od 24. minute igrala s igračem manje, minimalno poražena i tako ostala u igri za prolaz u osminu finala.

Bivši vratar zagrebačkog Dinama Ivan Kelava (27) debitirao je na vratima Granade koja je u prvom susretu šesnaestine finala španjolskog Kupa kralja poražena na gostovanju kod Leganesa 1:2.

Hrvatski vratar odlično je branio cijeli susret i bio je najzaslužniji što je Granada, koja je od 24. minute igrala s igračem manje, minimalno poražena i tako ostala u igri za prolaz u osminu finala.

"To mi je posao. Volio bih da je ostala nula, ali bilo je bitno ne primiti treći gol“, rekao je Kelava Hini u Leganesu, jugoistočnom predgrađu udaljenom 11 kilometara od Madrida.

"Nažalost, izgubili smo, ali kako je počelo, dobro je završilo, možemo biti sretni", dodao je.

Kelavi je to bila prva prava utakmica nakon petog mjeseca. On je u drugom dijelu prošle sezone bio na posudbi u slovačkoj Trnavi gdje je u 15 utakmica primio 14 golova, a Spartak završio na četvrtom mjestu u prvenstvu.

Ovog ljeta je, na samom kraju prijelaznog roka, došao u Granadu koju je napustio 25-godišnji baskijski vratar Oier Olazabal koji je htio nastaviti karijeru u Real Sociedadu iz pokrajine Baskije. U Granadu je, međutim, stigao iz Porta i španjolski čuvar mreže Andres Fernández (25) kojeg je trener postavio za prvog vratara. 

"Ovo mi je bila prva prava utakmica nakon petog mjeseca. Tako da je trebalo i meni da uđem u ritam igranja“, rekao je Kelava dodavši:

"Situacija za mene može ići samo naprijed, posebno pobijedimo li drugu utakmicu u kupu. Mislim da sam pokazao neke kvalitete i trener zna što može očekivati od mene. Pričamo puno, zna da se nikada ne predajem i dajem sve od sebe".

Granada se trenutačno nalazi na 17. mjestu među 20 momčadi Primere, čime je izašla iz zone ispadanja. Međutim, ima samo bod više od zone ispadanja.

"Jedna pobjeda mijenja sve. Imali smo niz od deset utakmica bez pobjede, gdje nam je nedostajalo sreće, gdje smo primali golove u zadnjim sekundama i gdje je bilo nepovoljnih sudačkih odluka, ali vratilo nam se sve pobjedom od 2:0 protiv Athletic Bilbaa i remijem s Malagom gdje smo u praktički tri minute zabili dva gola za izjednačenje", kaže Kelava.

Napominje kako je španjolska liga bolja od talijanske, gdje je branio.

"Ondje se možda igra taktički bolje, ali brzina i atraktivnost te stadioni i tereni su neusporedivo bolji nego u Italiji", objašnjava.

U nedavnom najvećem španjolskom derbiju iznenadio ga je visoki poraz Real Madrida, ali napominje kako je "Barcelona odigrala fantastičnu utakmicu i zasluženo pobijedila".

"Žao mi je zbog Kovačića i Modrića ali mi je drago zbog Rakitića", naglašava.

U Granadi su se on i obitelj dobro snašli, a već daje i intervjue na španjolskom jeziku, što je pokazao ispred stadiona Butarque u Leganésu gdje su ga okružili novinari. Redovito prati i nastupe svog bivšeg kluba. 

"Dinamo pratim, posebno otkad sam dobio televizor s programima gdje ga mogu gledati. Imali su, nažalost, nesreću protiv Olympiakosa gdje su oba puta bili bolja momčad. No igrao sam ja sto puta i u mlađim kategorijama protiv Grka, to je nevjerojatno kako oni igraju i pobjeđuju utakmice“, kaže. 

Nada se kako će u posljednjem susretu protiv Bayerna odigrati najbolje što mogu, a s obzirom na to da Nijemcima ta utakmica nije presudna, vjeruje da bi mogli otkinuti bod. 

>>Ništa od Sarajeva, Kelava napokon pronašao novi klub

Komentara 1

DO
dommar36
21:05 02.12.2015.

oce.....hahahahahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije