Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREPUCAVANJA

Keku treba podignuti spomenik, a ne po njemu pljuvati

Matjaž Kek
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/5
19.08.2017.
u 12:00

Možda Kek nije savršen trener, kao što uostalom nije nitko na svijetu, ima Slovenac sigurno i dosta mana, no Weitzer je zaista pretjerao u kritikama.

Matjaž Kek, zbog svega što je učinio u posljednjih pet godina za NK Rijeku, zaslužuje da mu se podigne spomenik na Korzu. Stvorio je klub koji je prekinuo dominaciju Dinama, uspio je konačno od kluba s Rujevice (Kantride) stvoriti šampiona, a ne kompleksaša. No, već nakon dva uzastopna poraza (od Osijeka u HNL-u i od Olympiakosa u doigravanju Lige prvaka) našli su se oni koji su počeli pljuvati po slovenskom stručnjaku. Tako je bivši igrač Rijeke Ivor Weitzer, kojeg je Kek trenirao na Kantridi 2013./2014., na Facebooku objavio status u kojem je dobrano popljuvao slovenskog trenera i tvorca Rijekina čuda.

Žestoko se okomio na Slovenca, zbog čijih je izjava, poručuje, dobio proljev. A zamjerio mu je više stvari. Prvo to što sada Rijeka ima samo jednog domaćeg igrača, a prije ih je imala sedam. Zamjerio je Weitzer Keku i to što premalo rotira igrače te što nije vratio Prskala na gol nakon što se oporavio od ozljede. Naglasio je i da je Kek arogantan, bahat, tip s velikim egom, a zamjerio mu je i što je prekrižio i potjerao domaćeg igrača Anasa Sharbinija. Također, naglasio je da je Slovenac trener diktator, tiranin, koji bira poslušne igrače koji izvršavaju sve njegove zadaće. Napisao je i da je Kek demagog koji floskulama stječe naklonost navijača. A na kraju je naglasio da nije Kek zaslužan za preporod Kramarića i Vešovića, već su za to zaslužni oni sami.

Možda Kek nije savršen trener, kao što uostalom nije nitko na svijetu, ima Slovenac sigurno i dosta mana, no Weitzer je zaista pretjerao u kritikama. Jer Kek je, ako ništa drugo, najuspješniji trener Rijeke u njezinoj 71-godišnjoj povijesti. Kek je čovjek koji je na godinu dana priuštio Riječanima da svi dišu kao jedan, koji je na Rujevicu donio dvostruku krunu. I to u često neravnopravnoj borbi s protežiranim Dinamom. Uspio je nešto što se možda neće ponoviti u idućih 71 godinu kluba. No, kod nas se uvijek nađu pametnjakovići poput Weitzera koji poslije dva-tri kiksa pokušavaju obezvrijediti sve dobro što je netko godinama gradio. 

Komentara 17

PU
PurgerZg
08:42 20.08.2017.

Spomenik od govana mozda!! To bi ga najbolje opisalo

PU
PurgerZg
08:44 20.08.2017.

Od govana spomenik mozda haha

Avatar babas
babas
10:28 21.08.2017.

Kek je najbolji trener HNLa,a nemojte zaboraviti da je Kek sa Slovenijom napravio super senzaciju kada je izbacio tada moćni Rusiju sa Aršavinom u play offu za SP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije