Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šok na San Siru

Kek otkrio razlog poraza: Protiv takvog protivnika ne možeš biti neodlučan

Milan - Rijeka
Foto: Reuters/PIXSELL
29.09.2017.
u 07:22

Trener Rijeke Matjaž Kek sjeo je u očaju na klupu po završetku utakmice. Nije mu bilo lako...

U samo šest minuta Rijeka je ustala iz mrtvih i onda poginula od metka koji je nije smio pogoditi. Cutrone je presudio kao Sergi Roberto lani PSG-u, kad su još rijetki vjerovali. U 2. kolu Europske lige Rijeka je na San Siru izgubila od Milana sa 3:2.

Nemogući pogodak Acostyja i realizacija Eleza s bijele točke bile su poklon usnulog Milana, uljuljkanog u mirnoću vodstva od 2:0, ali i nagrada Kekovim igračima za upornost, za odluku da se ne predaju do posljednjih trenutaka iako je dobrim dijelom utakmice izgledalo da ne mogu. Šteta što su tako kasno počeli vjerovati. Jer, Milan se nudio i ranije, nudio se kao one gospođe s autostrade...

I prije tih posljednjih deset minuta mogli smo se uvjeriti zašto je Montella na konopcima i zašto je ovaj bogatiji Milan još daleko od nekadašnje slave. Da, vodio je 2:0, ali više je to bila posljedica Rijekine neodlučnosti i neuvjerljivosti, nego nekog savršenog marša rossonera.

Milan - Rijeka
1/20

Ulazili su u prilike Riječani od samog starta utakmice – Puljić i Heber, kasnije je Mišić prijetio izdaleka. No, sve su to bili jalovi pokušaji do posljednjih desetak minuta. A onda šou od kojeg se trener teško može oporaviti.

Matjaž Kek sjeo je u očaju na klupu po završetku utakmice. Nije mu bilo lako...

Samo razočaranje

- Kad na početku utakmice propustiš takve šanse i onda se uspiješ vratiti, onda treba muda da odigraš koncentrirano i odlučno da ti se ne dogodi baš ono što se nama dogodilo već drugi put ove godine u Europi. Nakon svega možeš biti samo razočaran - kazao je Kek.

Je li vam sada još teže nego u Pireju kad ste protiv Olympiakosa u nadoknadi primili gol za 2:1?

- Svaki put je teško kad izgubiš ovako. Onda vidiš tko je spreman igrati na toj razini. Morat ćemo riještiti neke stvari između sebe da više ne gubimo takve utakmice kakvu smo izgubili - uzvratio je trener Rijeke.

Što ste pomislili u trenutku kad ste primili pogodak za 3:2? Kamere su vas ulovile na granici očaja i bijesa.

- To je moja privatna stvar što sam mislio. Protiv takvog protivnika tako neodlučan biti... Treba imati muda, izaći, ući u dvoboj. Ali očito još nismo dovoljno dobri da bismo takve utakmice priveli kraju.

Napravili ste neke promjene u sastavu. Na vratima je bio Sluga umjesto Prskala, u vezi Pavičić umjesto Maleša, a najveće je iznenađenje bio vrh napada. Što je utjecalo kod micanja Gavranovića, neka ozljeda, forma ili taktika?

- I jedno i drugo i treće je utjecalo.

Koliko ste zadovoljni onim što ste dobili od uvedenih igrača?

- Svaki je odigrao po svojim mogućnostima. Nama prije svega fali dodatna kvaliteta kod onih koji su tu već duže vrijeme. Teško je nešto previše zamjerati igračima koji su tri tjedna s nama. Drugdje ja vidim probleme.

Jesu li oni u u zadnjoj liniji?

- Stvar svlačionice. Pošto smo ostali samo na dva stopera, nemamo puno prostora.

Neredi u gradu

Talijanski novinari tražili su od Keka da prokomentira silnu potporu s tribina, ali i nerede, kako na stadionu tako i u gradu.

- Teško mi je komentirati nerede u gradu, uvijek se nađe koji pojedinac koji želi upozoriti na stvari koji nisu potrebne nogometu. Najviše mi je žao svih koji su potegnuli do Milana, a uvijek ima pojedinaca koji izlete. Ja kao trener moram ipak više gledati teren.

Viđeno na terenu sigurno nije bilo po njegovu ukusu. Rijeka je bila sjajna, ali prekratko. Bila je to lijepa šansa...

- Meni je draže da smo pobijedili 3:2 nego 2:0. Time su igrači pokazali da imaju karakter – rekao je poslije svega Vincenzo Montella. I ostao živ. Do Rome.

 

Komentara 8

Avatar comparator
comparator
08:38 29.09.2017.

Ubuduće gledam samo zadnjih par minuta nastavka utakmica jer ću tako doživjeti manje stresa ,a rezultati su ionako očekivani.

IL
ilijan1a
08:07 29.09.2017.

Da se niste usrali mogli ste čak i pobjedit.

Avatar zagorac2
zagorac2
07:56 29.09.2017.

zasto je Rijeka izgubila ?kakvo smjesno pitanje, pa Rijeka je izgubila i od mog Dinama koji ne moze ni Istru dobit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije