Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER RIJEKE

Kek: Navijači su poseban motiv, a Rujevica nije tolika prednost

Matjaž Kek
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
25.07.2017.
u 19:47

- Nećemo mijenjati svoj stil, možda budemo neke igrače. Rijeka već dulje vremena gaji svoj način igre, ne vidim razloga da sada odstupamo od tog razmišljanja

Rijeka je spremna za vrlo važno europsko gostovanje. Matjaž Kek danas je odradio i službenu konferenciju za medije, odao svoje dojmove i očekivanja od sutrašnjeg dvoboja s Red Bull Salzburgom...

- Sigurno nas očekuje vrlo interesantna utakmica dvaju kvalitetnih suparnika. Ne mislim da smo mi bolji od domaćina, čak bih rekao da je Salzburg lagani favorit. Naš je cilj jasan, želimo da se o plasmanu u sljedeći krug odlučuje na Rujevici rekao je Matjaž Kek, prenosi Goal.

- Zdravstveno stanje? Dobro, baš dobro. Nemamo nekih većih poteškoća, svi koji su ovdje s nama konkuriraju za utakmicu. U Salzburg smo poveli 21 igrača, tu su i tri vratara. Da, ovdje je s nama i Matej Jelić.

Koliko vam prošlogodišnje utakmice Salzburga i Dinama mogu pomoći u pripremi ovog dvoboja?

- Ma ti dvoboji nemaju baš nikakve veze s našima. Mi nismo Dinamo, a i Salzburg danas ima bitno drugačiji kadar. Ovo je skroz drugačija priča, potpuno drugačije polazište za pripremu utakmice.

Austrijske novinare zanimalo je kolika prednost Rijeke može biti uzvrat na Rujevici?

- Ma to više nije takva prednost kao nekada, vidimo po brojnim europskim rezultatima da domaći teren više ne predstavlja tako dramatičnu prednost.

Koliko ćete mijenjati svoj stil igre?

- Nećemo mijenjati svoj stil, možda budemo neke igrače. Rijeka već dulje vremena gaji svoj način igre, ne vidim razloga da sada odstupamo od tog razmišljanja. Sigurno ću upozoriti igrače na neke detalje koji nisu bili dobri u posljednje vrijeme, ali igrat ćemo kao i sve utakmice do sada. Umor? Ma tko može biti umoran uoči ovakvih utakmica. Ovo je za sve igrače veliki izazov, igrat ćemo u sjajnom ambijentu, svi se mobilizirati 120 posto.

Može li se ova utakmica uspoređivati s povijesnim gostovanjem Rijeke u Stuttgartu?

- Ni tu nema previše dodirnih točaka. OK, mogu se one ovako uspoređivati, ali ono je bio Stuttgart ovo je Salzburg. Ono smo igrali u Njemačkoj, sada smo u Austriji. Uspomene su uvijek lijepe, ali realnost je sasvim drugačija. Mi imamo svoj cilj, sada smo fokusirani samo na ovu utakmicu. I probat ćemo napraviti sve kako bi nam i Salzburg bio lijepa uspomena.

Matjaž Kek imao je puno komplimenata za domaćine...

- Znate koliko znam o austrijskom nogometu, imam puno informacija o našem suparniku. Salzburg je u posljednjih 10-ak godina napravio veliki napredak, znam i kako je počeo cijeli projekt kluba. I stoga veliki komplimenti svima koji su bili uključeni u tu priču oko stvaranja moćnog Salzburga.

Za razliku od posljednjeg dvoboja s Rudešom, navijači će opet biti velika snaga Rijeke...

- Nemam komentar za takve stvari, iskreno sam i korektno rekao što me mučilo nakon Rudeša. Mi smo svi najsretniji kada su naši navijači s nama, pogotovo kada nas u velikom broju prate i na gostovanja. Svi smo tada nekako posebno motivirani - završio je Matjaž Kek...

Inače, Salzburg je u sezonu ušao sa četiri pobjede u četiri utakmice, uz gol razliku 15:0. U Ligi prvaka s dvaput po 3:0 stradao je malteški Hibernians, u kupu DSC sa 7:0, a u prvom kolu Bundeslige WAC s 2:0 u gostima.

Komentara 1

VL
vladek
07:59 26.07.2017.

Kek ih je naučio igrati grubo,ne oštro,ggrubo i kao takvi će dobiti barem jedan crveni karton a požutjet će ih dosta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije