Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska - Austrija u Ledenoj (srijeda, 18 sati)

Kavčić: EBEL je zasad donio više loših stvari

hokej
Željko Hladika/PIXSELL
31.03.2010.
u 10:00

Nakon završetka ledene bajke Medveščaka, hokej se ovih dana vraća u realne okvire. Hrvatska reprezentacija u jeku je priprema za Svjetsko prvenstvo 1. B divizije koje će se od 17. do 23. travnja održati u Ljubljani.

U skupini s Mađarskom, Slovenijom, Poljskom, V. Britanijom i J. Korejom našu vrstu očekuje borba za predzadnje mjesto, kojim bi ostala u 1. B diviziji. Hrvatski izbornik, slovenski stručnjak Pavle Kavčič, ove godine suočio se s više problema nego uoči posljednja dva prvenstva.

– EBEL liga je znatno promovirala hokej, no reprezentaciji je, barem ove sezone, donijela više lošega nego dobroga – smatra Kavčič i objašnjava: – Igrači su došli 50% slabije tjelesno pripremljeni nego lani.

Uzrok je tome što je dio reprezentativaca iz Medveščaka izgubio motiv igrajući za B-momčad, a ni u Mladosti i Zagrebu situacija nije bila bajna. No, igrači su zbog toga i dodatno motivirani za prvenstvo u Ljubljani. A danas u Ledenoj (18 sati) igraju pripremni susret protiv 14. hokejske vrste svijeta – Austrije.

Kavčič, koji je ove sezone osvojio slovensko prvenstvo sa Mariborom, izbornik je hrvatske reprezentacije već treću godinu. Odlično poznaje stanje našeg hokeja, pa je svjestan što pozitivnog, ali i negativnog donosi Medveščakova priča u EBEL-u.

- Lijepo je što jedan hrvatski klub ostvaruje velike uspjehe u austrijskoj ligi i što će za godinu dana za hrvatsku reprezentaciju moći igrati Hećimović, Sertić, Joel i Mike Prpić, Powers, Sandrock... No, za budućnost hrvatskog hokeja najvažnije je početi više ulagati u omladinski pogon. To je jedini ispravni dugoročni put - zaključuje Kavčič.

 

Širi popis reprezentativaca za SP u Ljubljani:

vratari: V.Belić, Filipec (oba Medveščak), Tačković (Zagreb), Krpes, Đaković (Mladost);
braniči: N. Trstenjak, Šijan, S.Belić, Novosel, Šulevski, Brumerčik, Sertić (svi Medveščak), Tadić, Ljubić (oba Mladost), Jačmenjak (Sisak); 
napadači: Blagus, Kanaet, M.Lovrenčić, Z.Lovrenčić, Žibret, M.Čunko, H.Božić, Lazić (svi Medveščak), T.Čunko, Novak, Mirić,
Jakovac, Grozaj, Kučera, Kopajtić, Plahutar, Smerdelj (svi Mladost), Rendulić (Assat Pori), P.Trstenjak (Slovan Bratislava).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije