Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA EP Hrvatska otvorila pobjedom u Ledenoj protiv Finske (39:20)

Kauboji se protiv Finske zagrijali za Mađare

duvnjak-txt.jpg
import
29.10.2008.
u 19:43

Iznenađenje se ipak nije dogodilo, Hrvatska je rutiniranom igrom u prvom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Austriji 2010. u ugodno popunjenoj Ledenoj dvorani svladala Fince sa 39:20. @linkbox@

Nije počelo onako kako se očekivalo. Gosti iz Finske pokazali su se kao vrlo tvrd orah i prvih osam minuta držali su utakmicu u egalu (4:4). Ipak, da ne bi bilo komplikacija, Červarovi kauboji ulaze u seriju, zabijaju četiri puta u nizu u tri minute. Posebno su u tom dijelu bili raspoloženi Štrlek i Vori.

Početak kraja
Bio je to početak kraja Finaca. Prednost Hrvatske rasla je iz minute u minutu. Obrana je počela funkcionirati savršeno, na vratima se razbranio Mario Kelentrić koji je obranio pet lopti, a gosti su se svojemu posljednjem pogotku u prvom dijelu radovali u 17. minuti.


Video zagrijavanja: M. Majdak Napad je bio raznovrstan, zabijalo se sa svih pozicija i sve to rezultiralo je s plus 10 nakon prvih pola sata (20:10).

U nastavku je Červar umjesto neraspoleženog Zrnića u igru uveo Horvata. Krenuli smo s obranom 5-1, na gol je stao Mirko Alilović, a na terenu je prednost rasla i dalje. Igrači su počeli igrati za publiku i na pravi su se način odužili lijepo ispunjenoj Ledenoj dvorani Doma sportova. Vidno je raspoložen igrač utakmice Domagoj Duvnjak, a veliku je podršku imao u Dragi Vukoviću.

Obrana gostiju u potpunosti se raspala, ništa nismo vidjeli od njihova brzog protunapada, ali su zato oni osjetili naš. Sve to bilo je dovoljno za konačnih 39:20 i odlično raspoloženje uoči gostovanja u Veszpremu.

Najraspoloženiji u redovima Hrvatske bio je Domagoj Duvnjak s osam pogodaka, Drago Vuković dodao je šest. Što se tiče gostiju, bolji od ostalih bio je Jac Karlsson s pet pogodaka.

- Ušli smo u utakmicu s malim grčem, ali na kraju smo prezadovoljni. Ipak je 19 razlike mnogo. Bili smo motivirani. S Mađarima neće biti isto, znamo da su bili na Olimpijskim igrama u Ateni u četvrtfinalu. Imaju sjajne pojedince, no nećemo se predati iako nismo kompletni. Ipak, tko god bude igrao, dat će maksimum - kazao je Duvnjak.

Krenuli smo s dva boda. U nedjelju u 13.30 sati ovu će pobjedu trebati potvrditi protiv Mađara, jer tek s njima zapravo prave kvalifikacije počinju.

Bit će vatre s Mađarima
- Očekivao sam da će biti lak posao, ali mi smo tome pristupili vrlo ozbiljno. To je najbolji način da se riješi takva utakmica. Slijedi nam gostovanje u Mađarskoj. Bit će vatre, čeka nas nova dvorana u Veszpremu. Mislim da je to najteža utakmica u kvalifikacijama, a jedino još možemo napomenuti gostovanje u Grčkoj, ali vjerujem da će do onda sve biti riješeno - rekao je Vuković nakon susreta.

Izbornik Červar bio je zadovoljan viđenim, no upozorio je kako u Mađarsku putuju bez statusa favorita.

- Igrali su mladi, a pobijedili smo uvjerljivo. To je sjajno jer imamo igrače koji će i ubuduće moći odlično igrati. Svi su se borili, bilo je lijepih poteza, igralo se bez nervoze. S Mađarima će ipak biti druga priča, čekaju nas nabrijani navijači, trebat će dati maksimum. Mađari su čak i favoriti u tom sastavu. Veselimo se što ćemo igrati u novoj dvorani već uskoro, te da možemo biti sigurni kako ćemo imati nove Baliće - kazao je nakon susreta izbornik.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije