Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruska dominacija

Kći predsjednice Grabar-Kitarović: Moram popraviti dojam

Katarina Kitarović
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/7
08.12.2017.
u 08:15

Ledenu je posebno oduševila predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden koja se na ledu pojavila u klizaljkama starijima od Piruete.

U Ledenoj dvorani svečano je otvorena 50. Zlatna pirueta, najstarije svjetsko natjecanje u umjetničkom klizanju. U jednosatnom programu u režiji koreografkinje Gorane Škalec Petrović i uz koncert Zdenke Kovačiček na ledu Doma sportova rasplesali su se gotovo svi hrvatski klizači koji su nastupali posljednjih 50 godina na ovom natjecanju.

Od Sande Dubravčić Šimunjak, Idore Hegel, Ivane Jakupčević, Melite Juratek Cipek, Josipa Cerovca, Borisa Martineca, Josipa Gluhaka, deseci i deseci klizača, prošlost, sadašnjost i budućnost našeg umjetničkog klizanja, ali i ekipe sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice, hrvatski reprezentativci u brzom klizanju...

Kosić naša najbolja juniorka

Ledenu je posebno oduševila predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden koja se na ledu pojavila u klizaljkama starijima od Piruete.

– Ovo su klizaljke stare čak 55 godina! Stvarno sam uzbuđena i zadovoljna i drago mi je da to svoje oduševljenje prenosim na sve ljude koji su vezani za hrvatsko klizanje – rekla je Paliković Gruden.

Katarina Kitarović
1/21

Kratkim programima juniorskih klizača, klizačica te sportskih i plesnih parova u Ledenoj dvorani Doma sportova startao je natjecateljski dio na 50. Zlatnoj pirueti.

Nakon prvoga dana kod juniorki je u vodstvu Ruskinja Alina Solovjeva (58,43 boda) ispred svoje sunarodnjakinje Anastasije Guliakove (56,37). Najbolja hrvatska juniorka u kratkom programu bila je Hana Kosić, trenutačno na sedmom mjestu s 38,25 bodova. Odmah do nje smjestila se Hana Cvijanović (36,87), dok Katarina Kitarović deseta. (35,94).

– Bilo je solidno, a moglo je i puno bolje. Nisam previše zadovoljna i moram popraviti dojam u slobodnom programu – rekla je Katarina Kitarović.

Rusi imaju najbolje parove

Kod klizača uvjerljivu prednost drži Gruzijac Nika Egadze (69,60) ispred Izraelca Marka Gorodnitskog (59,29), dok je naš junior Charles Henry Katanović peti s 39,32 boda. Ruski sportski par Anastasia Mišina i Aleksandar Galimov vode s 59,06 bodova, a gotovo potpunu dominaciju Rusa u Ledenoj potvrdilo je i vodstvo iste zemlje u plesnim parovima – Eva Kuc i Dmitri Mihailov (58,82). Lako bi se moglo dogoditi da u svim kategorijama pobjede odnesu ruski klizači. 

 

Komentara 3

GA
Gastarbeiter2
09:39 08.12.2017.

Pustite dijete na miru!

Avatar arhaika
arhaika
23:37 08.12.2017.

prekrasna djevojka.

IM
Ime
14:15 08.12.2017.

mama je ljepša

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije