Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bura na Nou Campu

Katalonski div pred najozbiljnijom utakmicom u povijesti

Barcelona
Foto: Reuters/Pixsell
1/10
16.10.2017.
u 18:16

Čelnici španjolskog nogometnog diva zasad podupiru demokraciju te u medijima ističu pravo katalonskog naroda na odluku

Referendum za neovisnost Katalonije pokrenuo je val pitanja kako za budućnost Španjolske tako i za jedan od njezina ponosa - Barcelone.

"Mes que un club"-moto više od kluba vidljiviji je no ikad u vremenu u kojem narod autonomne zajednice Katalonije vapi za samostalnosti čvrsto se uzdajući u svoje heroje.

Čelnici španjolskog nogometnog diva zasad podupiru demokraciju te u medijima ističu pravo katalonskog naroda na odluku. Ispred svega naglašavaju potrebu za dijalogom kako bi se "strasti" smirile.

Barcelona trenutačno dominira španjolskim sportom, rukometaši, nogometaši, košarkaši prvi su u svojim natjecanjima što nije neka velika novost za veliki klub, ali brine ozbiljnost političke situacije.

Barcelona je utkana u identitet Katalonije ali realnost ne zvuči obećavajuće u scenariju odcjepljenja. Nogomet je najpopularniji sport u Španjolskoj, pa samim time kada se govori o mogućem odcjepljenju Katalonije od Španjolske uvijek se spominje klub s Nou Campa.

Jedna od mogućnosti nameće se stvaranje jedinstvene katalonske lige. U tom slučaju Barcelona izuzev Espanyola ne bi imala konkurenciju što bi se drastično odrazilo na financije. Klubovi bi vrlo brzo prestali egzistirati na visokoj razini.

S druge strane nalazi se španjolska liga koja bi izgubila jedan od dva najveća kluba što bi bitno oslabilo ligu a daljnje nastupanje Barcelone bilo bi moguće provođenjem brojnih reformi na području zakonskih regulacija što objašnjava zašto katalonski gigant u ovom slučaju uistinu više od kluba. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije