Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarna utakmica

Kasun zabio 31 koš za Barcu, Janica zvijezda večeri u Samoboru

Samobor
Foto: VL
1/4
25.02.2017.
u 23:47

Sav donirani prihod, jer ulaznice se nisu naplaćivale, ide u koristi Udruge "Nova budućnost" koja skrbi za napuštenu i zanemarenu djecu

Pred ispunjenim tribinama samoborske sportske dvorane, loptali su se veterani košarkaških klubova Samobora i Barcelone. Doduše, domaćini su na parket izveli čak 28 igrača pa su se, u drugoj četvrtini, pomogli i s aktualnim klupskim seniorima predvođenim trenerom Matijom Brkljačićem, no ni to im nije pomoglo da nadjačaju goste iz Katalonije koji su na koncu slavili 86:72.

Najzaslužniji za pobjedu gostiju bio je bivši hrvatski reprezentativac i negdašnji igrač Barcelone Mario Kasun (31 koš), dok je za domaćine najviše zabio Igor Lukačić (13 koševa) koji se sa zadovoljstvom odazvao pozivu Samoboraca.

- Nakon 15 godina igranja i prestanka sa 30 godina starosti, ja već 20 godina uživam u košarci, igrajući veteranske utakmice. Tko god da se sjedio ovoga, sjajna je ideja da se loptaju veterani Samobora i Barcelone i to u humanitarne svrhe - kazao je negdašnji košarkaš Cibone i Zrinjevca.

A ideje se dosjetio Mario Kasun, a u realizaciji su pomogli svi ključni ljudi Košarkaškog kluba Samobor a to su Branislav Leković (predsjednik), Miro Kelečić (dopredsjednik), Darko Župančić (predsjednik NO), Mirko Mandalinić (sportski direktor) i Zdravko Džimbeg (glavni tajnik). Svi oni potrudili su se da se donirani novci gledatelja i kluba dodijele Udruzi "Nova budućnost" koja djeluje kao dom za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

- Kad smo došli na korak do realizacije, rekao sam da ova utakmica mora biti posvećena potrebitima pa mi je drago da je ovaj put to išlo udruzi koja se bavi zanemarenom i zapuštenom djecom. Osim toga, želja mi je bila da se i na ovaj način započne povratak košarke u manja mjesta. Mogli smo mi ovo izvesti i s Cibonom, no to onda je bi bilo to - kazao je Slavonac Kasun koji se osjeća Samoborcem.

- Ovdje imamo kuću i ja i moji roditelji, s kojima je i sestra. No, Ja sam svoju odlučio prodati jer ću ubuduće 90 posto vremena provoditi u Barceloni - obznanio je bivši NBA košarkaš.

U akciju se uključio i samoborski gradonačelnik Krešimir Beljak, ujedno i predsjednik HSS-a, koji je igrao prvih par minuta nakon čega se presvukao i u prvom redu pridružio uvaženim gostima. A to su bili naš najveći košarkaški trener i član Kuće slavnih Mirko Novosel te državna tajnica za sport Janica Kostelić koja se te večeri najmanje 30 puta slikala (najviše s klincima) te je tako zaslužila epitet najveće zvijezde večeri.

Utakmicu su sudili Zoran Lojdl, Senad Beganović i Ivica Malekin koji je izveo i kavalirski potez večeri. Kada su supruge španjolskih košarkaša doviknule svojim muževima da su žedne jedan od njih im je, preko terena, dobacio bocu vode. Na tu situaciju reagirao je glavni sudac Malekin i za vrijeme minute odmore senjorama donio nekoliko čaša soka.

Bila je to slika jedne ležerne utakmice koja je završila zajedničkim druženjem, baš kao što je to bila scena kada je jedan od samoborskih mališana ušao u teren i htio "pomoći" svojim puno starijim klupskim kolegama.

- Večer prije naši dragi domaćini pokušali su me opiti i tako otupiti za utakmicu, no očito u tome nisu uspjeli - našalio se Mario Kasun dodavši da bi on bio jako sretan kada bi za koju godinu vidio Samobor u A-1 ligi te da je spreman i oko toga se angažirati.

- Samobor se može izdvojiti kao primjer sredine koja izdvaja za sport i ja vjerujem da je izvedivo da ovaj grad dobije košarkaškog prvoligaša - kazao je Siniša Krajač, pomoćnik glavnog tajnika HOO-a i voditelj Ureda za programe lokalnog sporta.

Komentara 1

Avatar mrTrobec
mrTrobec
10:49 27.02.2017.

Janica im je uljepsala priredbu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije