Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVARANJE AUSTRALIAN OPENA

Karlović preokrenuo protiv Štepaneka za prolaz

Ivo Karlović
AFP
18.01.2010.
u 08:52

Napokon je hrvatski tenisač Ivo Karlović razbio prokletstvo zvano Radek Štepanek. Pobijedio ga je prvi put u četvrtom meču, na pravom mjestu, na Australian Openu.

U prvom kolu prvoga Grand Slama godine, u vjerojatno najjačem meču ovog dijela turnira, Karlović je nakon velike borbe, te uz kišne prekide, pobijedio češkog tenisača 2-6, 7-6(5), 6-4, 3-6, 6-4.

Karlović se mogao nakon dva seta naći u velikim problemima. Nakon što je lako izgubio prvi set, u drugom je u vjetar bacio vodstvo od 4-1, te čak tri vezane prilike za break za 5-1. No, nije bio kažnjen zbog toga nego je dobio tie-break makar je u njemu izgubio čak tri poena na vlastiti servis. Začuđujuće, ali dobio je čak četiri na Štepanekov početni udarac.

Meč s mnogo amplituda nastavljen je i u iduća tri seta, a odmah početkom treće dionice Karlović je spašavao 0-40 na svoj servis. Kasnije je, kod 4-4, napravio break i potvrdio ga za dobitak trećeg seta 6-4.

Nakon toga se boljim na terenu pokazao Štepanek koji je dobio četvrti set, ali i bio veća prijetnja u odlučujućem petom gdje je posebno pritisnuo hrvatskog tenisača kod 4-4. Karlović se iščupao iz tih problema, a pri vodstvu 5-4 došao je do 0-40, odnosno tri vezane meč-lopte. Nije dopustio da se drama nastavi te je prvu meč-loptu iskoristio za prolaz u drugo kolo.

Nakon 16. kolovoza 2009. i pobjede protiv Francuza Gaela Monfilsa u Cincinnatiju, bila je ovo prva Karlovićeva pobjeda protiv nekog od petnaestorice najboljih tenisača na svijetu. Tada je Monfils bio 13. na svijetu, baš kao što je sada i Štepanek.

Samo nekoliko minuta nakon Karlovićeve pobjede ponovno je krenula kiša u Melbourneu, pa je tako hrvatski tenisač u posljednji čas došao do velike pobjede i idućeg meča koji mu donosi boljeg iz francuskog ogleda Juliena Benneteaua i Davida Gueza.

Podsjetimo da je Štepanek posljednji put pobijedio Karlovića u Poreču, u polufinalu Davisova kupa prošle godine. Tada je češki tenisač bio bolji sa 6-7(5), 7-6(5), 7-6(6), 6-7(2), 16-14.

Australian Open, 1. kolo:

Karlović - Štepanek (13) 2-6, 7-6(5), 6-4, 3-6, 6-4

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
11:19 18.01.2010.

Važno se zvati Ivica, Ivan, Ivo... Nakon 4:00 i prvoga kišnoga prekida završio sam u krpama. Probudih se u 8:00 nakon noćne more. Sanjao sam da je Ivo izgubio susret jer je nakon kiše pola sata kasnio na teren!

OB
-obrisani-
13:24 18.01.2010.

\"Nije baš ugodan osjećaj nakon ispadanja u prvomu kolu. Izgubio sam zahvaljujući vlastitim promašajima, a nikako zbog Karlovićeva pritiska. \"Vyřazení hned v prvním kole samozřejmě mrzí, ale prohrál jsem to jednoznačně díky svým chybám a nikoliv kvůli tlaku soupeře,\" řekll Štěpánek spolupracovníkovi ČTK. Živa istina. Kako se samo Lepi Rade(k) ispromašivao u 13. igri 2. seta! I Silič bi bio bolji na mreži od trapavoga Čeha koji je mogao povesti sa 2:0 u setovima i riješiti sve dvojbe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije