Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEČ ZA PAMĆENJE

Karlović pobijedio i natjerao Đokovića da u napadu bijesa baci reket!

ivo karlović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
08.01.2015.
u 17:35

Slavio je naš tenisač sa 6:7 (2), 7:6 (6), 6:4 i ušao u polufinale, ali, osim toga, može se pohvaliti da protiv Đokovića ima pozitivan omjer (2:1), što imaju samo Nadal i Federer od aktivnih tenisača

Ivo Karlović je u četvrtfinalu ATP turnira u Dohi pobijedio prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića sa 6:7 (2), 7:6 (6), 6:4 za dva sata i 18 minuta igre!

Velik je to rezultat za našeg tenisača i poticaj za ostvarenje sjajne sezone. Ujedno, uspio je postati jedan od rijetkih tenisača koji imaju pozitivan skor protiv srbijanskog igrača. Naime, u tri međusobna susreta, Karlović je slavio dvaput! Osim njega, pozitivan skor imaju protiv njega Federer (19:17), Nadal (23:19), Safin (2:0), Roddick (5:4), Moya (2:2) i Gonzalez (2:1). Od svih navedenih, samo su Federer, Nadal i Karlović još uvijek aktivni.

A za sam meč odigran u Dohi zanimljivo je istaknuti da Đoković nije imao niti jednu break loptu, a Karlović njih četiri. Izluđivao je time Đokovića koji je u jednom trenutku drugog seta čak bacio reket u napadu bijesa. Jer, Karlović je 84 posto poena osvojio na prvom servisu, a postotak uspješnosti prvog servisa bio mu je 74 posto, kao i Đokoviću.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Ujedno, u trećem setu uspio je i u igri svladati Đokovića pa se ne može govoriti kako je glavni razlog poraza činjenica da je Karlović imao 21 as servisa. Uostalom, Đoković ih je imao 11 i imao je dvije dvostruke pogreške, a naš tenisač tri. Dakle, prema svim statistikama je Karlović bio bolji, a to se odrazilo i na rezultat! To znači i da je nakon pobjede protiv Federera, Karlović pobijedio po drugi put tenisača koji je u tom trenutku prvi na svijetu.

U polufinalu ga čeka Španjolac David Ferrer s kojim ima skor 1:3.

>> Pogledajte kako Đoković baca reket u trenucima nemoći protiv Karlovića

>> Ivo Karlović prestigao velikog Petea Samprasa

>> Federer: Hrvati, svaka čast! U top 100 više igrača od Srbije

>> Karlović rutinski prošao i ide na Đokovića

Komentara 49

MA
manuutd
17:43 08.01.2015.

Čestitam Karlo:))

DU
Deleted user
18:02 08.01.2015.

Agassi, koji ostao zapamćen u svijetu tenisa po vjerojatno najboljem returnu servisa, izjavio je svojedobno da protiv servisa Karlovića, kao da loptice padaju s nebodera. Što i ima neke logike, kad se usporedi tjelesna visina Karlovića i Agassija. Ne bih od toga pravio neke velike računice, Karloviću se vidi manjak škole tenisa u mladosti, u vidu smanjenog repertoara udaraca i backhanda. Đoković je pak jedan od top 3, nadasve šarmantan, zezator drugih, kompletan tenisač - ali nema takvih predispozicija za gromovit servis, kao Karlović. I jedan i drugi su neki prijatelji, nek ostane prijateljski obračun, jedan od mnogih u nizu. Da su svi Srbi kao Đoković, rata ne bi nikad ni bilo. Ups. on ni nije Srbin nego od oca Crnogorca i majke Hrvatice...

LU
lukateli1
17:40 08.01.2015.

O, ho, hooo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije