Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veteran

Karlović pada na 123. mjesto, a novi iskorak traži u Dohi

Ivo Karlović
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
03.01.2020.
u 14:34

Australian Open počinje 20. siječnja i izvjesno je da ćemo na njemu u glavnoj konkurenciji imati petero predstavnika: Petru Martić, Donnu Vekić, Bornu Ćorića, Marina Čilića i Ivu Karlovića

Ivo Karlović izgubit će ovaj tjedan bodove za osvojeni ATP Challenger u indijskom gradu Puneu prošle sezone, njih čak 150, pa će u ponedjeljak na ATP listi doživjeti značajan pad: s 95. skliznut će na 123. poziciju, što je nazadak od 28 mjesta. A 40-godišnji Karlović ostaje s 436 bodova.

To neće utjecati na njegov nastup na Australian Openu, Ivo se već plasirao na prvi Grand Slam sezone, ali u pitanju je nastavak godine s obzirom na to da Div sa Šalate ne želi na challengerima graditi svoju poziciju. Prilika za novi iskorak pruža mu se na ATP 250 turniru u Dohi na kojem će Ivo vjerojatno morati igrati kvalifikacije koje počinju u petak.

Što se Australian Opena tiče, koji počinje 20. siječnja, izvjesno je da ćemo na njemu u glavnoj konkurenciji imati petero predstavnika: Petru Martić, Donnu Vekić, Bornu Ćorića, Marina Čilića i Ivu Karlovića. Za kvalifikacije konkuriraju Jana Fett (trenutačno je 15. zamjena) i Viktor Galović (18.). Oni su ionako već u Australiji (Jana bi prije toga trebala nastupiti na ITF-ovu turniru u Canberri) pa bi im eventualni nastup na Australian Openu bio šlag na torti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije