Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Australian Open

Karlović nakon velike borbe izgubio od Monfilsa, Donna Vekić u 3. kolu

Ivo Karlović
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
Autori: Drago Hudika, Hina
23.01.2020.
u 09:07

Hrvatski tenisač je u 2. kolu prvog Grand Slama sezone izgubio od desetog igrača svijeta Francuza Gaela Monfilsa sa 6:4, 6:7(8), 4:6, 5:7

Ivo Karlović (124. igrač s ATP liste) ispao je s Australian Opena. Hrvatski tenisač je u 2. kolu prvog Grand Slama sezone izgubio od desetog igrača svijeta Francuza Gaela Monfilsa sa 6:4, 6:7(8), 4:6, 5:7.

Karlović je pružio solidan otpor Monfilsu. Omdah na početku prvog seta uzeo mu je servis i tu je prednost zadržao do kraja. U drugom setu igra je također bila izjednačena, a Monfils ga dobija tek nakon tie breaka. U trećem i četvrtom setu, Francuzu je bilo dovoljno da uzme samo jednom servis hrvatskom tenisaču.

Hrvatski je tenisač servirao 17 aseva, a Francuz pet. Obojica su napravila po sedam dvostrukih grešaka, no meč su odlučile neprilsiljene greške kojih je Karlović do kraja sakupio čak 73, a Monfils samo 14.

Ovo je bio šesti međusobni susret između Karlovića i Monfilsa i peta pobjeda francuskog tenisača.

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u četvrtak prvi put u karijeri u treće kolo prvog grand slam turnira sezone Australian opena pobijedivši u drugom kolu Francuskinju Alize Cornet, 61. na WTA ljestvici, sa 6-4, 6-2.

Ivo Karlović
1/3

U meču koji je trajao sat i pol obje su tenisačice servirale po dva asa, Vekić je napravila četiri dvostruke greške, a Cornet tri. Hrvatska je tenisačica slavila na kraju iako je napravila više neprisiljenih pogrešaka - 24 naprama 13. Vekić je suparnici uzela pet puta servis, dva puta u prvom setu i tri puta u drugom, a svoj je izgubila po jednom u svakom setu.

Ovo je treći međusobni ogled između Vekić i Cornet i druga pobjeda hrvatske tenisačice koju za prolaz u četvrto kolo čeka Poljakinja Iga Swiatek, 56. tenisačica svijeta, koja je u drugom kolu izbacila Španjolku Carlu Suarez Navarro.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije