Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB INDOORS

Karlović još jednom poražen od Stakhovskog

05.02.2009.
u 19:04

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u četvrtfinale ATP turnira u Zagrebu, u dvoboju 2. kola sa 6:4, 3:6, 6:3 svladao ga je prošlogodišnji pobjednik Ukrajinac Sergij Stahovski.

Bio je to drugi međusobni dvoboj Karlovića i Stahovskog i druga pobjeda Ukrajinca. Prva je stigla lani također u Zagrebu, ali tada je to bilo u 1. kolu.

Oba igrača nesigurno su ušla u meč na svom početnom udarcu. Karlović je odmah u prvoj igri morao spašavati dvije "break-lopte" iako je ubacio čak četiri asa, dok je odmah u sljedećoj igri stigao i do svije jedine prilike za oduzimanje servisa Stahovskom, no nije ju iskoristio. Za prvi je set odlučujuća bila deveta igra u kojoj je Karlović izgubio servis nakon što je bio iznerviran jednom sudačkom odlukom. Naime, u prvom je poenu tog gema Karlovićev forhend pao oko same desne linije, linijski sudac nije se oglasio, ali je glavni prosudio da je bio aut iako je ta linija daleko od njegove pozicije. Ljutiti Karlović potom je odservirao dvostruku pogrešku, te ponudio Stahovskom inicijativu koju je Ukrajinac iskoristio i potom mirno odservirao za set.

U drugom je setu Karlović sjajno servirao, ubacio je čak 82 posto prvih servisa, te izgubio samo dva poena na svoj servis, dok je sjajnom igrom u šestoj igri napravio "break" i rijwešio tu dionicu igre u svoju korist.

Nažalost, igra iz drugog seta nije se ponovila i u trećem, Karlvić niti jednom nije zaprijetio Stahovskom na servisu, dok je kod zaostatka 3:4 odigrao vrlo loš gem na svoj servis, usto nije imao niti sreće (Stahovskom je u ključnom trenutku pomogla mreža), te je izgubio svoj početni udarac što je bilo nenadoknadivo.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije