Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP CHENNAI

Karlović izborio drugo kolo Chennaija, Roko ekspresno ispao

06.01.2009.
u 16:10

Sat i šest minuta bilo je potrebno Ivi Karloviću da preskoči prvu prepreku na teniskom turniru u indijskom Chennaiju koji se igra za nagradni fond od 450.000 američkih dolara.

U premijernom ovosezonskom meču najviši tenisač na Touru bio je bolji od 204. igrača sa svjetske ljestvice, Amerikanca Rajeeva Rama, sa 6-4, 6-3. Svoj je posao 25. tenisač svijeta mogao i brže obaviti, no nije imao rješenja na break prilike koje mu je Ram nudio.

Karlovića je njegovo najjače oružje vrlo dobro služilo, izgubio je tek šest poena na svoj početni udarac, pa je Amerikanac ostao miljama udaljen od mogućnosti da ugrozi servis hrvatskog igrača.

Četvrti nositelj indijskog turnira upotrijebio je isti recept u svakom setu, iskoristio je po jednu break loptu, što je bilo dovoljno za plasman u drugo kolo u kojem će igrati s boljem iz susreta Amerikanca Waynea Odesnika i Čeha Ive Minara.

Brz poraz Karanušića
Hrvatski tenisač Roko Karanušić zadržao se samo 38 minuta na ATP turniru u indijskom Chennaiju. Uvjerljiv protiv njega bio je Andreas Beck 6-1, 6-0.

Samo 44 posto osvojenih poena na svoj prvi udarac i tek jedan poen osvojen na svoj drugi udarac, te ponuđenih devet break lopti njemačkom tenisaču najbolje su smjernice kretanja meča. Karanušić je bio bez izgleda, osvojio je samo 24 poena u meču i vrlo brzo pokleknuo pred naletima 104. tenisača svijeta.

Beck je bio vrlo dominatan iskoristio je šest od devet ponuđenih lopti za obrat, Karanušiću pak nije ponudio niti najmanju priliku za povratak u meč, te je uvjerljivo slavio u prvom međusobnom ogledu protiv hrvatskog tenisača, inače 89. s ATP liste.

ATP, Chennai, 1. kolo:
Karlović (4) - Ram 6-4, 6-3

Beck - Karanušić 6-1, 6-0

Davidenko (1) - Köllerer  6-2, 6-3

Istomin - Bopanna 6-4, 7-6(3)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije