Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUDO

Karla Prodan broncom u Australiji do važnih bodova za Olimpijske igre

Karla Prodan
Foto: Tino Marić/Hrvatski judo savez
1/4
04.11.2019.
u 19:16

Ta neopreznost me koštala poraza, čak vjerujem i zlata, ali sam pokazala u četiri teške borbe, s curama koje su trenutno bolje pozicionirane od mene, da mogu i znam te sam itekako zadovoljna - zaključila je Prodan.

Hrvatska judoka Karla Prodan nastavila je niz odličnih rezultata na natjecanjima IJF World Toura te je osvajanjem bronce u kategoriji do 78 kg na turniru u australskom Perthu došla do važnih bodova u utrci za mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine.  

Na početku je uspjela svladati i vremensku razliku i Novozelanđanku Gatward, nadoknaditi wazari zaostatka i ipponom otići u borbu s Amerikanom Papadakis. Wazari na početku druge minute Karli je bio dosta za prolaz u četvrtfinale, u kojem je, također na početku druge minute, ipponom slavila protiv Ruskinje Babinceve.

"Nakon što sam na početku svladala i tremu i privikavanje na vremensku razliku, uspjela sam izvući najbolje od sebe", komentirala je Prodan svoje nastupe do polufinala.

U dvoboju s Portugalkom Sampaio Karla nije bila dovoljno oprezna u parteru.

"Ta neopreznost me koštala poraza, čak vjerujem i zlata, ali sam pokazala u četiri teške borbe, s curama koje su trenutno bolje pozicionirane od mene, da mogu i znam te sam itekako zadovoljna", zaključila je Prodan.

U borbi za broncu ipponom je svladala Ruskinju Šmelevu, ponovno u 'njenoj', drugoj minuti borbe.

Od hrvatskih predstavnica u Perthu je nastupila i Barbara Matić (do 70 kg). Prvo je ipponom svladala Poljakinju Hofman, a zatim u teškoj borbi s Irkinjom Fletcher wazarijem izgubila u 'produžetku', tzv. "golden scoreu". Repasaž joj je donio Španjolku Rodriguez, koja je prošla dalje zbog diskvalifikacije Matić, čime je Barbara završila nastup na 7. mjestu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije