Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RK BJELOVAR

Karakterom i srčanošću slomili otpor Dubrave

RK Bjelovar
Damir Špehar
22.09.2009.
u 16:23

Rukometaši Bjelovara uknjižili su prvu veliku pobjedu u novoj sezoni Premijer lige, a na domaćem su parketu furizonom igrom nadigrali momčad zagrebačke Dubrave 31:28.

Ušli nesigurno
Međutim prvi su bodovi teško osvojeni, a trener Darko Granater kaže kako su momčadi u prvenstvu podjednake i za svaki će novi bod trebati izgarati na parketu, s obzirom na to da će o pobjedniku odlučivati nijanse.

- Treba priznati da smo ušli nesigurni u utakmicu jer smo na leđima nosili teret visokog poraza na otvorenju sezone u Čakovcu. Tamo nije trebalo biti 12 razlike u korist domaćina. Slobodno govoreći, držim da smo mogli i pobijediti Pipo, no ispalo je da se među igrače uvukla nesigurnost, te smo se pribojavali otvaranja utakmice s Dubravom - rekao je Granater i dodao da su se ta očekivanja i obistinila.

Ipak, bjelovarska je momčad nakon poluvremena izašla u sasvim drugom izdanju, pokazavši karakter, volju, odlučnost, srčanost i ozbiljnost, čime je minus pet, u zadnjih 17 minuta pretvoreno u veliku pobjedu od tri pogotka razlike.

Ključ pobjede je u spoznaji da se trener odlučio na varijantu niže, ali brže postave, što je izazvalo pomutnju u redovima Dubrave. Inače, Granater za momčad Dubrave kaže da nije nimalo bezazlena, štoviše drži da je mnogo spremnija nego lani.

Nedostaje Pribanić
U nastavku prvenstva Bjelovar već večeras gostuje u Splitu te ga očekuje zgusnut i težak raspored.

- Nedostaje nam Antonio Pribanić, koji će zbog ozljede izbivati još mjesec i pol. A ponavljam da nam nedostaje i još jedan pravi vanjski igrač. No, poznata je izreka da se mora bez onoga kojeg nema, a manjak ćemo nadoknađivati borbenošću - dopunjuje bjelovarski strateg.

Nadalje, izazov mu predstavlja zanimljiv raspored, ali i očekivanja zahtjevne i specifične bjelovarske publike, koja želi veliki rezultat. Vjeruje da Bjelovarčani ove sezone mogu daleko dogurati, ali uz natprosječnu borbenost jer nakon Splita u subotu slijedi gostovanje kod nedodirljive Croatije osiguranje, potom u goste dolazi Medveščak, pa slijedi put u Metković, ogled s Porečom kod kuće te gostovanje u Sisku.

- Sam pogled na nadolazeće suparnike dovoljno govori o tome koliko će truda i napora biti nužno uložiti da se osvoji zadovoljavajući broj bodova. Sve navedene momčadi konkuriraju za vrh ljestvice, odnosno žele izboriti nastup u Europi - ističe trener Bjelovara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije