Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donosi Max!

Karačić Zrinjski: Mostarci već u subotu mogu proslaviti naslov prvaka

Branko Karačić
Max!
02.05.2014.
u 15:50

– Ovo je najuzbudljivija sezona bosanskohercegovačke Premijer lige otkako se igra to natjecanje. Uoči sezone nama nitko nije davao velike izglede, a sada smo u situaciji da ovisimo samo o sebi i to mi je najbitnije

Mostarski Zrinjski nalazi se na pragu osvajanja titule prvaka BiH. Popularnim plemićima preostaje pobijediti slabašnu Mladost u idućem kolu na domaćem terenu (susret je na rasporedu u nedjelju, 4. svibnja), a ako Željezničar u gradskom derbiju sa Sarajevom ispusti pobjedu, Mostarci već mogu početi sa slavljem.

Momčad Zrinjskog s klupe vodi hrvatski trener Branko Karačić (53). Ovog Slavonca posebno poštuju navijači. Upravo su ga oni dugo nosili na ramenima nakon što je njegova momčad u prošlom kolu na važnom gostovanju kod sarajevskog Olimpica ostvarila važnu pobjedu, a njihov prvi pratitelj Željezničar napravio kiks protiv Veleža.

– Vraćali smo se s gostovanja u Sarajevu i bilo je prilično kasno. Kad smo došli pred stadion, dočekalo nas je nekoliko tisuća ljudi. Taj trenutak uistinu je bio veličanstven. Dugo smo zajedno slavili s našim navijačima, a na kraju smo moji igrači i ja završili na njihovim ramenima. Ovo je nešto što ću pamtiti cijeli život. Sad smo blizu cilja, ali dok to ne bude 100 posto sigurno, nećemo se opustiti – rekao nam je Branko Karačić, hrvatski trener na klupi Zrinjskog.

U preostala dva kola postoji nekoliko kombinacija po kojima bi Zrinjski mogao do titule, ali bez izgleda nisu ni Željezničar ni Široki Brijeg. Zrinjski može proslaviti naslov već u nedjelju pod uvjetom da svlada Mladost, a da istodobno Željezničar ne pobijedi Sarajevo. U tom slučaju Zrinjski slobodno može izgubiti u posljednjem kolu protiv najvećeg suparnika - Veleža. Širokom Brijegu bilo bi uzaludno što bi ga (možda) dostigao po broju bodova – Zrinjski je bolji u međusobnim susretima (1:1 i 3:2).

Svlada li Zrinjski Mladost, istodobno Željezničar i Široki Brijeg pobijede Sarajevo i Čelik, odluka o naslovu past će u posljednjem 30. kolu. Zrinjskom će tada biti dovoljno protiv Veleža u gostima osvojiti bod. Ali, ako Zrinjski izgubi, a Željezničar i Široki Brijeg pobijede Rudar i Olimpic, sva tri kluba imat će po 61 bod, ali će prvak postati Široki Brijeg (najbolji na međusobnoj mini ljestvici)! Pobijede li Zrinjski i Široki, a Željezničar izgubi ili odigra neodlučeno protiv Sarajeva, kolo prije kraja prvak će postati Zrinjski. Varijanta po kojoj bi prvak bio Željezničar je da momčad s Grbavice osvoji svih šest bodova, Zrinjski ne osvoji više od boda, a Široki ne osvoji više od tri boda.

– Ovo je najuzbudljivija sezona bosanskohercegovačke Premijer lige otkako se igra to natjecanje. Uoči sezone nama nitko nije davao velike izglede, a sada smo u situaciji da ovisimo samo o sebi i to mi je najbitnije. Bilo bi lijepo da već u idućem kolu osvojimo naslov prvaka, ali ako do toga ne dođe, preostaje nam u posljednjem kolu igrati na gostovanju kod Veleža, ali naša je momčad spremna i na takvo nešto. Ove sezone smo imali niz teških utakmica, tako da smo spremni boriti se za titulu protiv najvećeg suparnika – dodao je Karačić.

Pod svojom palicom Karačić u Zrinjskom ima nekoliko zanimljivih nogometaša. Na račun dobrih igara Zrinjskog, već na polusezoni neki su od njih ostvarili inozemne transfere, a vjerojatno će i neki drugi krenuti njihovim putem. Prvo ime Zrinjskog sigurno je Ivan Crnov, koji je ovog proljeća eksplodirao. Krilni igrač zabio je deset golova, od toga osam u drugom dijelu sezone, a zabilježio je isto toliko asistencija.

– Uz sjajnog Crnova, tu je još nekoliko igrača koji bi mogli biti zanimljiviji inozemnom tržištu. Peru Stojkića nekoć sam vodio u Osijeku. U odnosu na to vrijeme, on je jako napredovao kao igrač, a tu su još zanimljiviji igrači poput Ante Radeljića i Hrvoja Barišića.

Priča je objavljena u novom broju sportskog tjednika Max!, koji u subotu 3. svibnja dolazi na kioske!

Komentara 1

PI
pinkec
17:57 02.05.2014.

Bravo Zrinjski! Sada do kraja po naslov!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije