Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAŠ KAUBOJ

Karačić: Bili smo jako zreli za finale SP-a, a dogodila nam se loša utakmica

Igor Karačić
Foto: DPA/Pixsell
08.04.2019.
u 23:39

Uživam u Skoplju, ali odlučio sam da moram napraviti taj korak i otići dalje

Kada je Igor Karačić (30) 2012. godine iz sarajevske Bosne prelazio u skopski Vardar, bila je to pomalo iznenađujuća vijest koja je djelovala gotovo kao korak natrag u karijeri, jer crveno-crni nisu tada bili glavni čak ni u Makedoniji pored Červarova Metalurga. Koliko se sve od tada promijenilo, dovoljno govori činjenica da će Karačić nakon sedam godina na ljeto napustiti klub koji se 2017. godine okitio naslovom prvaka Europe.

Sezona je uspješna...

Bilo bi pretenciozno reći da bez Karačića to ne bi ostvario, ali stoji i da je doprinos sjajnog Mostarca bio neizmjeran. Srednji vanjski hrvatske rukometne reprezentacije od ljeta će igrati za još jednog bivšeg prvaka Europe (poljski Kielce).

No, do tada još ga čekaju neke velike utakmice s makedonskim klubom. Vardar je opet među osam u Europi, samo korak od Final Foura. Sezona je već sad uspješna...

– Pa ovisi kako tko gleda. Ako pitate našeg predsjednika Sergeja Samsonenka i direktore, sezona nije ni gotova ni uspješna. Moramo nastaviti niz koji smo započeli prethodnih godina. Svake su godine ciljevi isti: osvajanje SEHA lige, odlazak na Final Four Lige prvaka, osvajanje prvenstva i kupa u Makedoniji. Možda se malo čini prezahtjevno, ali Vardar je ekipa s izgrađenim karakterom, mentalno dosta jaka i mislim da imamo snage to ostvariti. Mnogi nisu vjerovali nakon što su se dogodile brojne promjene između dvije sezone. A Karačić?

– Naravno. Možda sad to zvuči malo prepotentno, ali ja sam vjerovao u ovu ekipu. Jer okosnica je ipak ostala ista, a nadogradili smo se s nekoliko timskih igrača, što je najbolje. Dakle, dobili smo igrače koji su baš timski najjači i koji su se jako dobro uklopili u naš sustav koji igramo posljednjih pet godina sa španjolskim trenerima.

Kakva su predviđanja za četvrtfinale Lige prvaka?

– Nantes me nije oduševio tijekom sezone, ali kad je trebalo, njegovi su igrači bili pravi. Odradili su dvije odlične utakmice protiv Löwena. Vardar i Szeged su stari znanci, a na našoj je strani tradicija jer nas još nijednom nisu pobijedili. Ali ove sezone imaju dosta jaku momčad, pojačani Maquedom i Canelasom koji znaju kako se osvaja Liga prvaka, govori Karačić.

Radujem se novom izazovu

Kako ste odlučili otići iz Vardara?

– Sedam godina sam u Skoplju. Vardar i Makedonija moj su dom, osjećam se tamo kao kod kuće. Ne bih imao ništa protiv da sam nastavio živjeti u Skoplju. Ali dogodile su se neke stvari, ne bih ulazio dublje u analize, i ja sam odlučio da moram napraviti taj potez, otići dalje, probati u novoj sredini i krenuti s novom energijom. S Vardarom se osvojilo sve što se moglo. Takva je sportska karijera. Izabrao sam Kielce, također bivšeg prvaka Europe, imam odlične prijatelje tamo. Mislim da je to jedan od pet najboljih klubova u Europi. Bilo mi je jako teško prihvatiti da odlazim, ali sad se već radujem novim izazovima u karijeri.

Jesu li se slegli dojmovi nakon SP-a u Njemačkoj?

– Pa... Moram priznati da su mi se slegli odmah prvi dan nakon SP-a. Zašto? Zato što je ova momčad hrvatske reprezentacije bila jako zrela za medalju, a da ne kažem bahato, i za finale Svjetskog prvenstva. To znamo mi koji smo u ekipi, znamo kakva se energija između igrača stvorila. Sve je išlo prema tome i onda nam se dogodi ta jedna loša utakmica protiv Brazila i sve propadne u vodu. Ali na tome se uči. Jedino mi je žao što nismo tu lekciju naučili još 2015. u Kataru kad smo igrali s Brazilom. Znali smo koliko su nas već tada namučili i da smo ih pobijedili tek u zadnjoj minuti, ali eto... Ni tu se nismo opametili. Ali ja baš vjerujem u ovaj tim koji je dobar spoj iskustva i mladosti. Imamo neke mlade gladijatore koji su spremni na sve. I stvarno mi je drago, ne mislim to samo ja nego i Duvnjak i svi ostali stariji, da imamo tako mlade igrače koji su željni uspjeha i koji ginu na terenu. I bit će opet uspjeha...

>> Pogledajte kako je Červar najavio dvoboj sa Srbijom

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
13:17 10.04.2019.

dobar rukometaš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije