Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mostarcima četvrti naslov

Kao igrač umalo izbacio Pepa i Enriquea iz Europe, a sad kao trener Zrinjski odveo na vrh

Zrinjski - Sloboda
Foto: Stojan Lasic
1/5
19.05.2016.
u 16:58

Svoj naslov Mostarci su “ovjerili” kolo prije kraja prvenstva, a u zadnjem su ga kolu i proslavili sa svojim navijačima.

Nogometaši Zrinjskog novi su prvaci Premijer lige BiH. Mostarski klub je došao do svog četvrtog naslova, čime je postao najuspješniji klub u BiH otkako to natjecanje igraju klubovi s prostora cijele države.

Svoj naslov Mostarci su “ovjerili” kolo prije kraja prvenstva, a u zadnjem su ga kolu i proslavili sa svojim navijačima.

Bila je to još jedna večer u kojoj su gradom na Neretvi tekle rijeke alkohola, navijači su slavili pobjedu do zore. Protivnik za promociju naslova nije mogao biti bolji. Zrinjski je s 2:0 pobijedio Slobodu koja mu je tijekom sezone bila najozbiljniji protivnik za naslov. 

Primili samo 17 golova

Zrinjski je porušio brojne rekorde. Ta je momčad proljetni dio sezone od 15 kola prošla bez poraza, uz 12 pobjeda i tri remija. Navijači su posebno zadovoljni činjenicom da nikad nije bila veća razlika između Zrinjskog i gradskog rivala Veleža.

Ta razlika iznosila je nevjerojatnih 60 bodova! Zrinjski je sezonu završio sa 69, a Velež je bio posljednji na ljestvici s devet bodova. U 30 utakmica popularni plemići primili su svega 17 golova (zabili 52). Čvrsta obrana i igrači s čvrstim karakterom bili su dobitna kombinacija.

Kiks Slobode protiv utopljenika

Momčad Zrinjskog s klupe vodi Vinko Marinović (45). Riječ je o relativno mladom treneru, nekadašnjem nogometašu koji je dubok trag ostavio igrajući za Crvenu zvezdu. Tamo je jedno vrijeme bio i kapetan.

U Kupu pobjednika kupova kao stoper srušio je Hearts, bio je član generacije koja je 1995./96. zadala velike probleme slavnoj Barceloni koju su mogli možda i izbaciti iz natjecanja. Za Barcu su tada igrali Guardiola, Luis Enrique, Luis Figo, Stoičkov, Ronaldo, Prosinečki, a pomoćni trener te ekipe bio je Mourinho.

Nekoliko godina kasnije protiv Barce na prijateljskoj utakmici bio je kapetan. Riječ je o treneru s opreznim pristupom. Iako je Zrinjski za bh. prilike puno jači od nekih momčadi iz donjeg dijela ljestvice, nijednu momčad nije podcijenio za razliku od izravnih protivnika. Sloboda je u utrci za naslov posustala nakon domaćeg kiksa od momčadi koja je u to vrijeme bila već ispala iz lige.

– Svatko tko je i rekreativno igrao nogomet ili je bio izravno umiješan u njega barem kao ekonom u nekom klubu, zna kako trud iz jedne cijele sezone može propasti u jednoj sekundi. Mi smo ostali oprezni cijelu sezonu i to nam je donijelo naslov. Tek kada smo teoretski osigurali titulu, odahnuo sam i popio jedan viski. Tek ćemo nakon nekog vremena shvatiti koliki smo uspjeh napravili. Bili smo prvi u konkurenciji nekoliko klubova koji imaju možda i 3-4 puta veći proračun od našeg – kazao nam je Vinko Marinović, trener Zrinjskog.

Zrinjskom sada slijedi nastup u 2. pretkolu Lige prvaka. Ponovno će to biti i test i za klupsku upravu koja je inače veliki oslonac ovog kluba.

U operativnom dijelu prvo je ime kluba poduzetnik Danko Šulenta koji obnaša dužnost dopredsjednika. Stabilnost Zrinjskom još donose predsjednik Marin Raspudić, članovi predsjedništva kluba Davor Martinović i Miroslav Ćorić.

– Svi smo ispunjeni zadovoljstvom nakon novog naslova. Borit ćemo se kako bismo što bolje prošli u Europi. Ovo je uspjeh naših nogometaša i naše struke, navijača, radne zajednice kluba, a nadamo se da ćemo i iduće sezone imati puno uspjeha u promociji imena Zrinjskog – kazao je predsjednik Raspudić na večeri na kojoj se slavio naslov.

>>Objavljena potresna snimka: Evo kako je sudac u BiH spasio život mladom igraču

Komentara 5

BO
Bogodol
22:19 19.05.2016.

Čestitam na naslovu, godinama Vas pratim i navijam za Vas, ja sam bivši navijač Veleža za vrijeme propale države no kada je uspostavljen Zrinski odmah sam postao navijač Zrinskog.Dragi su mi i ostali hrvatski klubovi u BiH, a u hrvatskoj ligi razumom navijam za Dinamo.Raspadom bivše države osjećam se normalno jer je u raspadnutoj državi bio podkradan Dinamo a forsirana CZ ili Partizan, sada je milina pa ako se desi da Dinamo izgubi od Hajduka (ne sjećam se kada je to bilo) nisam "bolestan" od poraza, žao mi je što su neki jugonostalgičari uništili košarku stvarajući ju-ligu, srećom u nogometu to ne pokušavaju jer bi na tribinama bilo i mrtvih, naši istočni susjedi nam nisu potrebni, daleko im kuća bila. Još jednom čestitka Zrinskom i želim mu uspjeh u ligi prvaka.Nije mi žao Veleža što je ispao, čak sam to i priželjkivao, sada će biti normalnija situacija u Mostaru.

IK
IkeStar
20:43 19.05.2016.

Bravo dečki, pozdrav iz Zagreba!

LO
loza45
19:10 19.05.2016.

Volim te Mostareeee...Svaka cast i jos mnogo uspjeha .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije