Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvenstvo Europe u tekvondou

Kanaet u finalu, još tri hrvatske medalje za rekordno prvenstvo

Kanaet
Foto: vl
12.05.2018.
u 15:15

Trećeg dana natjecanja medalje su osvojili finalist Toni Kanaet (74 kg) te brončani Piero Marić (74 kg) i Kristina Beroš (62 kg)

Trećeg dana natjecanja na Prvenstvu Europe u tekvondou hrvatski su sportaši osvojili još tri medalje (Toni Kanaet, Piero Marić i Kristina Beroš) pa će ovo najjače kontinentalno natjecanje u Kazanju ostati zapisano kao rekordno. Jer, nikad Hrvatska na ovoj razini nije osvojila sedam kolajni.

Trećeg dana Prvenstva nastupilo je sedmero hrvatskih predstavnika, čak trojica u muškoj kategoriji do 74 kilograma i sva trojica su se borila za medalju. Zapravo, da nije bilo raspoloženog Turčina Muhammeda Yildiza gledali bismo hrvatski finale.

Nakon što se serijom sjajnih izvedbi plasirao u finale - u polufinalu je pobijedio Britanca Longobardija sa 21:5 - član splitskog Marjana Toni Kanaet (22) s većim zanimanjem no obično pratio je drugi polufinale. Jer, u njemu se borio njegov reprezentativni kolega Piero Marić kojeg su tri sekunde dijelile od hrvatskog finala. Naime, još tri sekunde prije kraja borbe Piero je vodio 7:5, a onda mu je Turčin u tako kratkom vremenu "prodao" dva udarca u tijelo vrijedna sveukupno četiri boda (7:9). 

Isti taj Yildiz u četvrtfinalu je pobijedio svojeg klupskog kolegu iz zagrebačkog Caspera Marka Mutaka kojem također treba skinuti kapu za borbe koje je pružio. A kasnijem finalistu pružio je izniman otpor (14:16).

Poput svojih kolega iz kategorije do 74 kg, jednako je obradovala i 19-godišnja članica zagrebačke Dubrave Kristina Beroš (62kg). Nakon pobjeda nad Portugalkom Vital (21:6), Ukrajinke Jakovljeve (9:2), dojučerašnja juniorka eliminirala je i već etabiliranu Francuskinju Wiet, dvostruku osvajačicu europskih medalja (18:11). Nažalost, bivša svjetska doprvakinja Marta Calvo Gomez ovaj put je za nju bila prevelik zalogaj (14:20) što ne znači da će tako biti i pri njihovu sljedećem ogledu.

Kod druge prepreke zapele su dvije mlade Splićanke, negdašnje svjetske juniorske prvakinje Ivana Babić (62 kg) i Matea Jelić (67 kg). Babić je prokockala vodstvo od 5:0 stečeno u prvoj rundi nakon čega više nije bila dovoljno ofenzivna, nije osvojila više niti jedan bod, pa je uporna Njemica Bachmann u posljednjoj sekundi treće runde udarcem nogom u oklop (za dva boda) poentirala za pobjedu (6:5). 

Podalje od svog najboljeg izdanja bila je i Jelić koja je na prošlom Prvenstvu Europe bila brončana. Doduše, valjda reći da ju niti ždrijeb nije pomazio, a i tijekom četvrtfinalne borbe slomljen joj je mali prst lijeve ruke pa je na koncu završila u bolnici na previjanju. Nakon što je pobijedila jednu Ruskinju (Mijuts, 14:11), namjerila se na još jednu predstavnicu zemlje domaćina (Khan) koja je imala i prednost domaćeg terena u sucima koji su, svojom slobodnom procjenom, ocjenjivali snagu udaraca šakom vrijednih za bod (6:14) i tako možda i usmjerili borbu.

Prvu borbu "preživio" nije jedino Luka Horvat (80 kg) koji je izgubio od Ukrajinca Voronovskog (11:13). Nakon 7-13, član zagrebačkog Osvita ima je na kraju silovit nalet, ali sve je ipak bilo prekasno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije