Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZABRALI 18-GODIŠNJAKA

Kanađanin Alexis Lafreniere prvi je izbor NHL drafta

THE CANADIAN PRESS 2020-01-16
Peter Power/Press Association/PIXSELL
07.10.2020.
u 16:00

Laferniere igra na poziciji lijevog krila, visok je 186 cm, a težak 87 kg, a opće je mišljenje da za svoje godine ima rijetko viđenu kombinaciju sjajne tehnike i fizičke snage.

 Kanadski 18-godišnji hokejaš Alexis Lafreniere očekivano je izabran kao prvi na ovogodišnjem NHL draftu, a birali su ga New York Rangersi, koji su se prvi put svojoj u povijesti našli u poziciji da imaju pravo prvog izbora. 

Laferniere igra na poziciji lijevog krila, visok je 186 cm, a težak 87 kg, a opće je mišljenje da za svoje godine ima rijetko viđenu kombinaciju sjajne tehnike i fizičke snage.

Posljednje tri sezone igrao je u prvoj juniorskoj ligi savezne kanadske države Quebec, a igrao je za momčad Rimouski Oceanic. U tri sezone je odigrao 173 utakmice osnovnog dijela sezone u kojima je postigao 114 pogodaka i imao 183 asistencije, dok je u 20 utakmica doigravanja 13 puta pogađao mrežu te 17 puta asistirao.

Juniorski je reprezentativac Kanade, s kojom je ove godine osvojio naslov svjetskog prvaka i bio proglašen najkorisnijim igračem Svjetskog juniorskog prvenstva.

Drugi izbor su imali Los Angeles Kingsi koji su izabrali kanadskog centra Quintona Byfielda.

Ottawa Senatorsi su imali dva izbora među prvih pet pa su kao trećeg birali Nijemca Tima Stutzlea koji igra na poziciji lijevog krila, a kao petog su izabrali američkog braniča Jakea Sandersona.

Četvrti izbor imali su Detroit Red Wingsi i izabrali su lijevo krilo iz Švedske Lucasa Raymonda.

Ključne riječi
NHL

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije