Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIVNIK HRVATSKE NA SP-U

Kanada za deset minuta slomila otpor Katara

Kvalifikacije za nogometni SP: Kanada - Meksiko
JASON FRANSON
23.09.2022.
u 23:51

Domaćina Svjetskog prvenstva kanadski su nogometaši slomili u uvodnih desetak minuta, koliko im je bilo dovoljno za dva pogotka.

Nogometna reprezentacija Kanade, suparnik Hrvatske u skupini F na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, svladala je Katara s 2-0 u prijateljskom ogledu odigranom u Beču.

Domaćina Svjetskog prvenstva kanadski su nogometaši slomili u uvodnih desetak minuta, koliko im je bilo dovoljno za dva pogotka. Prvo je igrač Club Bruggea Cyle Larin u četvrtoj minuti načeo suparnika, dok je već u 13. minuti bilo 2-0, a strijelac je bio Jonathan David, inače igrač Lillea.

Ostatak utakmice prošao je većim dijelom u mirnom ritmu gdje su Kanađani kontrolirali igru i na kraju se zadovoljili pobjedom od dva pogotka razlike.

Uz Hrvatsku i Kanadu u skupini F se još nalaze Belgija i Maroko, a međusobno će Hrvati i Kanađani igrati u drugom kolu.

Premda su igrali u najjačem sastavu nogometaši Urugvaja su razočarali u prijateljskom susretu protiv Irana. S 1-0 su izabranici Carlosa Queiroza, koji je naslijedio na ovom mjestu hrvatskog stratega Dragana Skočića, pobijedili u St. Poeltenu golom Taremija u 79. minuti.

Prijateljske utakmice:

Katar - Kanada 0-2 (Larin 4, David 13)

Japan - SAD 2-0 (Kamada 24, Mitoma 88)

Južna Koreja - Kostarika 2-2 (Hee-Chan 28, Son 85 / Bennette 41, 63)

Kamerun - Uzbekistan 0-2 (Erinkov 24, Urunov 76)

Iran - Urugvaj 1-0 (Taremi 79)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije