Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GoalControl

Kamere u Brazilu - tehnika koja će promijeniti nogomet

Željko Rohatinski
Foto: Tonči Zonjić
1/2
15.04.2013.
u 09:40

Bude li probni rad tijekom Kupa konfederacija uspješan, Nijemcima se smiješi veliki posao tijekom Svjetskog prvenstva 2014.

Nakon višegodišnje diskusije o smislu tehnologije u nogometu i 46 godina nakon najlegendarnijeg spornog gola u povijesti igre - \"gola na Wembleyu\" u finalu Svjetskog prvenstva 1966. između Engleske i Njemačke - Svjetska nogometna organizacija FIFA konačno je pristala isprobati novu tehniku kojom bi se bi se trebalo moći nedvojbeno ustvrditi je li na nekoj utakmici postignut zgoditak ili nije.

Uskoro će na brazilskim stadionima biti instalirane kamere njemačke firme GoalControl. Cilj je sprečavanje donošenja fatalnih sudačkih krivih odluka. Bude li probni rad tijekom Kupa konfederacija uspješan, Nijemcima se smiješi veliki posao tijekom Svjetskog prvenstva 2014.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije