Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIERSHIP

Kalinić zabio, Modrić asistirao

Nikola Kalinić
AFP
21.02.2010.
u 15:03

Nogometaši Blackburna svladali su na svom Ewood Parku Bolton 3-0 u prvoj nedjeljnoj utakmici 27. kola Premiershipa. Na listu strijelaca upisao se i Nikola Kalinić.

Preciznije, hrvatski napadač bio je taj koji je usmjerio utakmicu pogotkom u 41. minuti za uvodno vodstvo svoje momčadi. Loptu, koju mu je glavom dodao Morten Gamst Pedersen, bivši napadač Hajduka iskoristio je za udarac gotovo s vrha kaznenog prostora, a njegova je lopta odsjela u donjem desnom kutu vratara Jussija Jääskeläinena.

Ukupno je to Kaliniću bio drugi prvenstveni pogodak u 18. prvenstvenoj utakmici sezone za momčad Blackburna. Premijerni je, podsjetimo, postigao u 2-1 pobjedi protiv Wigana, 27. siječnja, u utakmici 23. kola Premiershipa. Također, Kalinić na kontu ima jedan zgoditak iz susreta FA Cupa, dok je u Carling Cupu postigao četiri gola u šest utakmica.

Imao je hrvatski napadač još nekoliko prilika za povećanje vodstva, no ono je došlo u 73. minuti nakon spretne akcije u kojoj je dodavač bio Gaël Givet, a strijelac Jason Roberts. Konačnih 3-0 postavio je upravo Givet koji je u 84. glavom skrenuo ubacivanje s lijeve strane El Hadji Dioufa.

Za Bolton je, nakon pet propuštenih susreta zbog ozljede lista, nastupio Ivan Klasnić. Ušao je u 69. minuti utakmice zamijenivši na travnjaku Johana Elmandera. Dva je puta zaprijetio, u 71. i 86. minuti utakmice, no rezultat nije uspio promijeniti.

Poraženoj momčadi je ovo bila peta uzastopna utakmice u Premiershipu bez pobjede. Nalaze se u zoni ispadanja...

City i Liverpool bez pobjednika      
U derbiju 27. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City i Liverpool odigrali su bez pobjednika 0-0 na stadionu City of Manchester.

Bila je to dinamična utakmica s puno trke i zalaganja, ali bez izrazitih prilika. Liverpool je imao veći posjed lopte (56%), dok je City bio konkretniji, ali na kraju je susret izravnih konkurenata za četvrto mjesto, posljednje koje vodi u Ligu prvaka, završio bez pobjednika.

Aston Villa je slavila s uvjerljivih 5-2 nad Burnleyjem na Villa Parku iako je već od 10. minute imala zaostatak 0-1 nakon gola Stevena Fletchera. U 32. minuti rezultat je poravnao Ashley Young, a u drugom je poluvremenu domaćin bio apsolutno dominantan. Dva gola je u razmaku od samo tri minute postigao Stewart Downing (56. i 58.), da bi potom Emile Heskey i Gabriel Agbonlahor potvrdili pobjedu domaćina. Martin Paterson je u posljednjoj minuti uspio tek ublažiti poraz Burnleyja, njihov 12. u 13 gostujućih ovosezonskih utakmica.

Fulham je pobijedio Birmingham na svom Craven Cottageu 2-1. Autogol Chrisa Bairda u 3. minuti donio je Birminghamu vodstvo u 3. minuti, ali u drugom dijelu dolazi do potpunog preokreta. Damien Duff izjednačio je u 59. minuti, a Bobby Zamora je u posljednjim trenucima susreta zabio za pobjedu domaćih.

Pobjeda Tottenhama, Modrić asistent
Nogometaši Tottenhama slavili su na gostovanju kod Wigana 3-0 u 27. kolu Premiershipa i tako skočili na četvrto mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Spursi su, podsjećamo, u prvom dijelu sezone slavili nad Wiganom s nevjerojatnih 9-1 na White Hart Laneu, a ovoga puta su do pobjede ipak došli na nešto teži način, ali posve zasluženo.

Spurse je u vodstvo doveo Jermaine Defoe u 27. minuti udarcem iz neposredne blizine nakon asistencije Garetha Balea. Bio mu je to 15. ovosezonski gol.

Drugi je pogodak postignut u 84. minuti, a zabio ga je Rus Roman Pavljučenko na asistenciju hrvatskog reprezentativca Luke Modrića. Proigrao je lijepo Modrić Pavljučenka loptom u prostor, a ovaj je ljevicom pogodio donji desni kut gola Wigana. Pavljučenko je do kraja postigao i svoj drugi gol na utakmici u sudačkoj nadoknadi.

Vedran Ćorluka odigrao je svih 90 minuta za Spurse, dok je Niku Kranjčara u 69. minuti zamijenio upravo Luka Modrić.

Premiership, 27. kolo:

Wigan - Tottenham 0-3 (Defoe 27, Pavljučenko 85, 90+3)

Aston Villa - Burnley 5-2 (Young 32, Downing 56, 58, Heskey 61, Agbonlahor 68 / Fletcher 10, Paterson 90)

Fulham - Birmingham 2-1 (Duff 60, Zamora 90 / Baird 3-ag)

Manchester City - Liverpool 0-0

Blackburn - Bolton 3-0 (Kalinić 41, Roberts 73, Givet 84)

Redoslijed: 1. Chelsea 61, 2. Manchester United 57, 3. Arsenal 55, 4. Tottenham 46, 5.  Manchester City 46 (-1), 6. Liverpool 45.

Komentara 3

FI
five
15:10 21.02.2010.

bravo kale pokazi im sto znas

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
23:05 21.02.2010.

modric je odlicno odigrao, cim je usao u igru, tot\'ham je postao opasniji, dovoljno je bilo progurati 2-3 lopte kako bi se vidjelo ko je bolji na terenu.

KA
karambita
12:36 22.02.2010.

Postoji li i jedna druga rijec u Hr. gramatici da zamjeni tu rijec \"ZABIO\". Zabio gol, pa koji su to pametnjakovici proturili u Hr. govor, pojma nemam, a izgleda da oni imaju jos manje pojma. To tako glupo i vulgarno zvuci. Ej, zabio gol...., ma dajte molim vas, svasta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije