Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sam Allardyce

"Kalinić pokazuje koliko nam vrijedi"

Nikola Kalinić
Reuters
28.01.2010.
u 09:55

Kalinić je sve bolji i bolji - pohvalio je svoga hrvatskog 22-godišnjeg napadača Nikolu Kalinića nakon prvijenca u Premiershipu menadžer Blackburna Sam Allardyce.

Blackburn je u srijedu na svom terenu pobijedio Wigan s 2-1 u dvoboju 23. kola Premiershipa, a odlučujući pogodak u 76. minuti zabio je upravo Kalinić. Norvežanin Pedersen, strijelac prvog gola za Roverse, izveo je korner s desne strane, a Kalinić je u buketu igrača pažljivo pratio let lopte koja je išla baš prema njemu te ju je preciznim udarcem glavom sproveo u mrežu. Nedugo potom bio je zamijenjen. Bio je to Kalinićev prvi pogodak u Premiershipu, a šesti ukupno ove sezone.

- Kalinić je iz utakmice u utakmicu sve bolji. No, morali smo biti strpljivi s njime i postupno ga uvoditi u igru. Kada nam se priključio u momčadi, nije puno igrao jer još nije bio spreman. Sva sreća da nismo slušali one koji vječito gunđaju. Znali smo koliko vrijedi, a on je to konačno počeo i pokazivati na najbolji način u zadnje vrijeme - nahvalio je menadžer Blackburna Sam Allardyce svog napadača.

Inače, Kalinić je u "The Sunu" dobio dobru sedmicu za svoj nastup, a "The Independent" ga je proglasio za igrača utakmice.

S druge strane, menadžer Wigana Roberto Martinez izravno je optužio svog honduraškog 26-godišnjeg braniča Maynora Figuerou zbog Kalinićevog pogotka, ali i čelnike Sunderlanda koji su otvoreno pokazivali zanimanje za transfer tog nogometaša u svoje redove! Figueroa je procijenjen na pet milijuna funti, ali ''nije na prodaju''.

- Figueroa je izgubio koncentraciju na terenu i nije pokrio Blackburnovog napadača koji je neometan zabio odlučujući gol. Koncentracija je u nogometu jedan od vitalnih elemenata. Dovoljno je teško igrati i kada ste maksimalno usredotočeni, a kamoli kada vam nešto ometa usredotočenost. Mog igrača su ometali agenti s dvije uznemirujuće ponude, iako Figueroa nije na prodaju. Ti agenti ne prihvaćaju ''ne'' kao odgovor, oni su ustrajni i uporni. Stoga sam vrlo nesretan. Zapravo, to nije prava riječ. Nisam nesretan nego bijesan i ogorčen! Nadam se da će se nogometni autoriteti pozabaviti malo više sa slučajevima vrbovanja igrača - rigao je vatru Roberto Martinez, 36-godišnji španjolski menadžer Wigana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije